Ingrediënten (4 personen):
- 600 gr riblappen of
sucadelappen
- 300 ml Château Martinolles
Garriguet
- 300 gr blokjes ontbijtspek
- 300 gr wortel
- 2 blaadjes laurier
- 1 grote ui
- 300 ml water
- 2 eetlepels bloem
- peper en zout
- 1 blokje runderbouillon
- 200 gr champignons (in plakjes)
- 350 gr aardappels in blokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 teentje knoflook
Bereiding
- Verhit een braadpan en voeg de
spekjes toe. Bak deze 5 minuten iets
krokant. Schep deze daarna uit de
pan en schep het meeste vet er uit
zodat er een klein beetje overblijft om
het vlees in te bakken.
- Snijd het vlees in stukken van ca 3 cm
en doe in een kom.
- Breng op smaak met peper en zout en
schep de bloem er door. Voeg daarna
toe aan de pan en bak rondom mooi
bruin.
- Snipper de ui en knoflook en voeg toe
aan het vlees en bak even mee. Snijd
ook de wortel in plakjes en voeg toe.
Roer de tomatenpuree er door.
- Schenk na een paar minuten de
rode wijn er bij en laat de alcohol
verdampen.
- Voeg dan ook het water met het
runderbouillon blokje en laurier
blaadjes toe en breng zachtjes aan de
kook.
- Laat de boeuf bourguignon ca 2,5
uur zachtjes stoven met deksel op de
pan. Voeg daarna de aardappel,
champignons en spekjes toe en stoof
nog ca 25 minuten mee met de boeuf
bourguignon
Alle recepten