Quinta Romaneira Sino Tinto

Aanbieding

Availability: In stock

Aanbieding: Excl. Tax: 10,70 Incl. BTW: 12,95

Van: Excl. Tax: 14,01 Incl. BTW: 16,95

  • Deze actie verloopt .
  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Prachtige ‘reserva’ stijl met heerlijke aroma’s van rood en zwart fruit en tonen van zoethout met Aziatische specerijen. De smaak is zeer soepel met een rijpe tanninestructuur en een pikante kruidigheid in de afdronk. Charmant en elegant, rijk en complex!

De geschiedenis van Quinta da Romeneira - een conglomeraat van dertien quintas - begint als port-producent in 1872. De druiven die worden geoogst worden doorverkocht aan Taylor's, één van de meest bekende Port-shippers. In 1967 wordt de Quinta aangekocht door een architect, Antonio Borges Vinagre. Hij heeft het plan om de inmiddels ietwat vervallen Quinta weer in de originele staat te herstellen, maar zijn dood belet dat. Zijn dochter erft de Quinta en haar man, de heer Soares da Costa, vat de plannen van zijn overleden schoonvader op. Beetje bij beetje knapt de Quinta op en wordt hij in zijn oude luister hersteld.
In 2004 neemt Christian Seely namens AXA de Quinta over. Hij heeft grootse plannen. Onder andere moet de Quinta worden omgebouwd tot een zeer luxe vakantieoord voor de welgestelden (dat project is gerealiseerd en de naam is nu "Romaneira, Quinta do Sonhos" (Romaneira, Quinta der Dromen").

Bijkomende informatie

Jaargang 2013
Alcohol 13%
Land Portugal
Regio Douro
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Tinta Roriz, Tinto Cão, Touriga Franca, Touriga Nacional
Bewaarpotentie Tot 6 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs lekker bij gegrild rood vlees, stoofgerechten en Hollandse kaas

Perswijn over Sino da Romaneira 15,5 pnt

Confiture, zwoel, chocola, port.
Krentjes, stevig en warm, smaakvol, iets zoet.

Harold Hamersma over Quinta da Romaneira Sino Tinto 8,5

Het instapmodelletje van Quinta da Romaneira, een conglomeraat van dertien quintas dat meer Port maakt dan tafelwijn. Volstrekt eigen karakter. Ongebolsterd en toch o zo beschaafd. Krachtig en toch van een fijnzinnige elegantie. Leidt zonder pushy te worden. Bitter zonder te mokken. Rijp, zonnig fruit en toch bijzonder fris. Paarse viooltjes. Met hout zonder dat het komt bovendrijven. Old school, nieuwe stijl.

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Quinta Romaneira Sino Tinto.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken