Prieto Pariente Tinto

Availability: In stock

Excl. Tax: 18,97 Incl. BTW: 22,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Donkerrode kleur. Intense geur van rijpe frambozen, aardbeien en kersen en specerijen. De smaak is krachtig met een fraaie balans in fruitigheid, frisheid en structuur. Met het verstrijken van de tijd neemt de complexiteit van de aroma’s toe.

Een lang gekoesterde wens van Martina en Ignacio Prieto Pariente is onlangs in vervulling gegaan. Het geheel in eigen beheer maken van twee rode wijnen waarvan de druiven afkomstig zijn uit de provincie Valladolid.
Al enkele jaren waren broer en zus op zoek naar geschikte en vooral oude wijngaarden. Zij vonden die bij boeren die ontevreden waren over de opbrengst van hun percelen met zeer oude stokken. Dit was precies wat Martina en Ignacio zochten en legden de percelen voor vele jaren vast. Het gaat hen niet om de hoeveelheid maar om de kwaliteit. Van de Prieto Pariente worden jaarlijks maar circa 7000 flessen gemaakt. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden uit Mucientes en Petrosa del Rey en worden overgebracht naar een eeuwen oude kelder, niet ver van La Seca. Hier vindt het volledige proces van vinificatie, houtopvoeding en flesrijping plaats.

Bijkomende informatie

Jaargang 2014
Alcohol 14%
Land Spanje
Regio Castilla y León
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Grenache Noir/Garnacha, Tempranillo
Bewaarpotentie Tot 7 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs rood vlees, lamsvlees, belegen kazen

De granaatrode kleur weerspiegelt het fruitvolle karakter van deze wijn. In de attaque een indruk van souplesse met in de afdronk kracht en structuur. Alles volmaakt in evenwicht.

Toine, van Toine Fassaert in Terneuzen

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Prieto Pariente Tinto.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken