Zo bouw je de ultieme tapasplank

Een mooie plank vol heerlijke delicatessen om lekker van te snoepen. Maar hoe bouw je nou de perfecte tapasplank? Het begint bij de plank. Kies een mooie houten robuuste plank en dan ziet alles er gelijk feestelijk uit. Het leukste is het om te kiezen voor een breed scala aan lekkere bites: een beetje vlees, een beetje vis, een beetje vega. Vleeswaren, en zeker Serranoen Ibérico ham, kunnen niet ontbreken op de ultieme tapasplank. Kies dan wel voor de extra gerijpte hammen want deze hebben de meeste smaak. Naast ham is een heerlijke pittige Chorizo ook een fijne toevoeging op de plank. Verkrijgbaar in verschillende variaties en van grof tot fijn. Kaas is voor ons onmisbaar op de tapasplank. En ook in Spanje maken ze fantastische kazen. Het leukste is om te gaan voor verschillende smaken en hardheid. De schapenkaas Manchego mag hier niet ontbreken. Deze kaas geeft je gelijk het vakantiegevoel en heeft een stevige textuur en smaak. Een iets minder bekende, maar zeker zo lekkere Spaanse kaas is de Enebro: een ambachtelijke en complexe geitenkaas met roquefort flora. Schik bij het indelen van je tapasplank de kazen van mild naar pittig. Serveer de kazen wel op kamertemperatuur, dus haal ze 2 uur van tevoren uit de koelkast. Voor de crunch vullen we de plank ook met amandelen. En dan wel van die lekkere vers gebrande met grof zeezout. Als afsluiter mogen de Spaanse olijven niet ontbreken. Doe deze in een leuk schaaltje en de tapasplank is compleet!

Wijntip! Bij de tapasplank schenken wij het liefst de Tres Pilares Verdejo uit Rueda, Spanje. Een zeer aromatische wijn met geuren van tropisch fruit en specerijen. De smaak is zeer rijk en heeft een mineralig karakter. De afdronk is intens en langdurig.


Al het nieuws