WIJNSPECIAL | De lekkerste wijnen bij mosselen

PER JAAR ETEN WIJ ALS NEDERLANDERS ZO’N 10 MILJOEN KILO MOSSELEN. EN BIJ GASTROVINO ZIJN WE OOK DOL OP DEZE SCHELPDIEREN! JIJ OOK? WIJ HELPEN JE MET ALLE DO’S EN DONT’S VOOR DE BEREIDING, DE JUISTE WIJN-SPIJS COMBINATIES (EN WELKE WIJNEN JE DUS BETER IN HET REK KUNT LATEN LIGGEN) EN DELEN ONZE VIER FAVORIETE MOSSELWIJNEN.

Castello Monaci Petraluce | Een witte wijn ‘nabij de zee’, heerlijk bij de ziltige smaak van de mosselen
Druiven: 100% verdeca. Herkomst: Puglia, Italië. Smaakomschrijving: Dit inheemse druivenras bezit een attractieve geur van wit en geel fruit met delicate aroma’s van witte bloemen. De smaak is vol, krachtig, maar toch zeer elegant. 

Emotion Grenache Rosé | Mosselen in tomatensaus? Schenk dan deze rosé!
Druiven: 100% grenache gris. Herkomst: Pay’s d’Oc, Frankrijk. Smaakomschrijving: Frisse tonen van klein rood Zeer fruitig met een fijne mineraliteit en een intense afdronk

Muscadet Clos du Ferré Domaine David & Duvallet | Dé klassieke combinatie met de klassieke Zeeuwse Mosselen.
Druiven: 100% melon de bourgogne. Herkomst: Loire, Frankrijk. Smaakomschrijving: Frisse citrustonen springen het glas uit, gevolgd door aroma’s van passievrucht en abrikoos. De smaak is elegant met tonen van appel en perzik.

Willy Bauer Grüner Veltliner Cellar 99 | Een mooie tegenhanger bij mosselen gekookt in pittige, licht pikante (kaas)sauzen.
Druiven: 100% grüner veltliner. Herkomst: Niederösterreich, Oostenrijk. Smaakomschrijving: Jeugdig boeket met lichte aroma’s van citrus, appel en witte peper. Levendig en fris van smaak.


Al het nieuws