Wijnen, wijnen, wijnen

Ja, ook ik heb er afgelopen jaar aan moeten geloven. Met een vrouw en twee dochters die helemaal idolaat zijn van Martien en zijn château waardige uitspraken was er ook voor mij geen ontkomen aan. Als ik om wijnen roep tijdens een overdadige BBQ of bourgondisch kerstdiner word ik aangezien als alcoholist. Hij wint er een ring mee en wordt in ieder televisie programma uitgenodigd. Zelfs bij een serieuze wijnproeverij twee maanden geleden liepen er vier vriendinnen binnen met allen op hun shirt de meest populaire uitspraak van 2019: WIJNEN, WIJNEN, WIJNEN………..

Dit staat haaks tegenover de trend dat men steeds bewuster met eten en drinken bezig is. Ik durf er een goede fles (alcoholvrije)wijn op te verwedden dat de komende maand meer mensen meedoen aan DRY JANUARY. Afgelopen januari was dit “nieuwe” fenomeen voor het eerst duidelijk merkbaar in de winkels. De tegenstelling is ook extreem. In december mogen we van onszelf alles terwijl we in januari vasten, diëten en consuminderen tegelijk. Wellicht is dit de verklaring dat BLUE MONDAY ook steeds meer bekendheid krijgt. De (social)media zal er de komende weken niet over uitgepraat raken. Soms vraag ik mij af of wij het nieuws zijn of dat de media het nieuws creëert.

Dat steeds meer mensen nadenken over het eten en drinken is een goede ontwikkeling. In mijn tijd stelden we geen vragen maar aten we gewoon ons bordje leeg. De generatie van mijn dochters denkt veel meer na over de gevolgen van suikers, vetten, vlees of alcohol op het lichaam en geest. In de winkels zien we de trend dat mensen minder maar wel beter eten en drinken. Dit zal zich in 2020 voortzetten. Ga dus niet voor DRY JANUARY maar voor een BLY JANUARY. Kom naar de speciaalzaak en verwen jezelf met Slow Food en Kwaliteitswijnen direct van de (wijn)boer. Hier word je blij van en is veel langer vol te houden. 

En als je dan toch wat wil matigen na de overdadige decembermaand hebben we gezonde rauwe notenmixen, light kazen en alcoholvrije wijnen met minder calorieën. 

WAT GÓÉÉÉD.............!!!


Al het nieuws