Oh wat een jaar

Wie vraagt zich net als ik af hoe we over 10 jaar terugkijken op 2020? Is dat het jaar dat de wereld veranderde of drinken we straks een glas, doen een plas en alles blijft zoals het was. Veel mensen hopen het laatste. Wie wil er nou geen aanraking, knuffel of kus van degene die je liefhebt? Wie verlangt er niet naar een goed concert, festival of juichen in een vol stadion? Wie kijkt er niet uit naar een gezellig terras, restaurant of met vrienden hangen aan de bar. We willen het zo graag maar het enige wat we horen is volhouden en dan kunnen we straks weer normaal doen…..

Willen we straks weer helemaal naar het oude normaal? Of heeft Corona ons ook een paar goede dingen gebracht? We zijn meer naar elkaar om gaan kijken. We zijn kleine dingen meer gaan waarderen en zijn ook noodgedwongen onthaast. Er wordt minder gereisd en er is meer quality time met het gezin. Daarbij hebben we gemerkt dat er een groot aantal mensen de lokale zelfstandige heeft (her)ontdekt.

We hebben het in onze winkels druk gehad afgelopen jaar. Veel nieuwe klanten mogen verwennen die met positieve reacties bij ons terugkomen voor onze lekkere wijnen, vers gebrande noten, mooie vleeswaren en smakelijke kazen. Maar ook 5 nieuwe winkels mogen verwelkomen in Amsterdam, Den Haag, Leidschendam, Numansdorp en IJsselstein. Tel daarbij op de lancering van het eerste Gastrovino Glossy magazine, een nieuw bedrijfslogo, nieuwe marketing, nieuwe leveranciers en nieuwe exclusieve wijnen en delicatessen uit meerdere landen. Dan mag je spreken van een succesvol jaar.

En toch voelt het dubbel. We maken van dichtbij mee wat de andere kant van de medaille is. Bij ons en veel van onze partners en relaties komt de lockdown hard aan. Vrienden die al maanden thuis zitten of de helft of minder van de normale omzet draaien. Je schaamt je bijna voor de positieve vibe waar we in zitten.

Dus hoop ik dat als we over 10 jaar terugkijken, 2020 een incident is gebleken en drinken oudejaarsavond een glas, doen een plas en hopen dat 2021 weer wordt zoals het was inclusief als cadeautje alle de positieve veranderingen van 2020.

Maak er een gezond, gezellig en gelukkig nieuw jaar van!

À Votre Santé

Arjan Rosendaal
Directeur Gastrovino


Al het nieuws