De lekkerste wijn bij pizza

PIMPELEN BIJ PIZZA IS ALTIJD EEN GOED IDEE.MAAR WELKE WIJN PAST HET BESTE BIJ WELKE PIZZA?

La pizza è una cosa seria, zeggen ze in Italië. Een serieuze aangelegenheid! De Margherita, vernoemd naar de Italiaanse Koningin Margherita van Savoye, is nog altijd de meest verkochte pizza ter wereld. Ooit gecreëerd door de beroemde pizzabakker Raffaele Esposito in Napels. Hij werd aan het hof ontboden en bedekte de deegbodem met de kleuren van de Italiaanse vlag: rood (tomaten), wit (mozzarella) en groen (basilicum). Dat ze toen, in 1889, ook al de keel smeerden met wat glaasjes vino laat zich raden. Wij selecteerden bij deze en vijf andere pizza-klassiekers de best passende wijnen. Sappige wijnen met smaak, enige structuur en niet te venijnige tannines. Buon appetito!

Pizza Quattro Formaggi & La Gironda Barbera d’Asti La Lippa
Barbera houdt van Italiaanse gerechten waarin tomaat is verwerkt. Heerlijk, verrassend en spannend is een jonge, licht gekoelde Barbera bij pizza (en lasagne!).

Pizza Margherita & Dal Cero Tenuta Montecchiesi Sangiovese
Sangiovese, de op en top Italiaanse wijn, is een alleskunner en niet bang voor tomaat. Een ideale pizza-wijn!

Pizza Funghi & Villalta Valpolicella Ripasso DOC
Een wijn met aardse tonen is altijd de perfecte match bij een pizza met champignons.

Pizza Quattro Stagioni & Biserno Tenuta Campo di Sasso SOF Rosato
Deze veelzijdige en aromatische rosé drink je vier seizoenen lang en bij een pizza met vier verschillende toppings.

Pizza Pepperoni & Maciste Appassimento Rosso
Deze ‘baby-Amarone’ is een verleidelijke, zwoele, dieprode krachtpatser die een mooi tegenwicht geeft aan de pikante topping. Liever wit? Tenuta Rapitalá Fleur Viognier is een exotische en fruitige wijn waarmee je met gemak de pikante pepers blust.

Pizza Prosciutto & Parini Pinot Grigio
Deze alleskunner en allemansvriend staat z’n mannetje bij groentegerechten, vis en bij deze heerlijke pizza met ham.


Al het nieuws