Availability: In stock

Excl. Tax: 5,74 Incl. BTW: 6,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Intense granaatrode kleur met een aroma wat voornamelijk bestaat uit bessen, bramen en frambozen. De volle fruitige smaak wordt ondersteund door een stevige doch soepele tanninestructuur en een fenomenale frisheid. Schenk deze wijn vooral gekoeld zodat de fruitige elementen volledig tot hun recht komen.

Adega Ponte de Barca is een coöperatie opgericht in 1963. Binnen de DOC Vinho Verde beheren 1100 leden gezamenlijk 900 hectare aan wijngaarden. Een boot (barca) die de twee oevers verbond over de rivier Rio Lima is de naamgever aan de plaats Ponte de Barca in deze groene streek voordat in de 15e eeuw de brug voor een definitieve verbinding zorgde. Het historisch centrum met fraaie monumenten uit de 16e en 18e eeuw is zeker een bezoek waard.
Vinhão is een belangrijk inheems druivenras voor rode Vinho Verde wijnen. Deze productieve druif geeft een intens diepe kleur en levert rijke aroma’s van zwarte bessen en frambozen. De wijnen hebben een hoge zuurgraad en kunnen stevige tannines ontwikkelen. De druif is ook aangeplant in de Douro onder de naam Souzão en wordt voornamelijk gebruikt om een goede kleur te geven aan de wijn en port.

Bijkomende informatie

Jaargang 2018
Alcohol 13%
Land Spanje
Regio Minho
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Vinhão
Bewaarpotentie Tot 4 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs Pasta, pizza, gegrild vlees

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Lindeza Vinhao Tinto.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken