Koyle Don Cande Muscat

Availability: In stock

Excl. Tax: 9,05 Incl. BTW: 10,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Dit is een schoolvoorbeeld van een nieuwe ontwikkeling in frisse, fruitige en droge wijnen met een relatief laag alcohol percentage. Heerlijke primaire geuren van exotisch fruit en kleine witte bloemetjes. De smaak is frivool zonder een spoortje zoet en geeft een heerlijk verfrissende afdronk. Een heerlijk smaakopwekkend karakter en zeer aanbevolen als een prachtig aperitief.

Viña Koyle is opgericht in 2006 door Alfonso Undurraga Mackenna Sr. en zijn 3 zonen Alfonso, Max en Cristobal. Het 4e en 5e geslacht van een familie met een lange traditie in de Chileense wijnbouw. Naast de succesvolle Terrapura lijn houdt de familie zich ook bezig met het prestige object Koyle. De missie van de familie met Viña Koyle is het produceren van kwaliteitswijnen, van biodynamisch geteelde druiven met de optimale expressie van de bodem en het micro klimaat in Los Lingues. Dit gebied ligt in het hogere gedeelte van de Colchagua Vallei, op de uitlopers van de Andes gebergte.

Koyle Don Cande Muscat is een witte wijn afkomstig uit de zuidelijke wijnregio Itata in Chili en is geproduceerd van de druif Muscat de Alexandrie. Dit zijn oude stokken van meer dan 50 jaar en staan op de zuidelijke hellingen op een zeer bijzonder mooie bodemstructuur van kwarts en graniet.

Bijkomende informatie

Jaargang 2016
Alcohol 12,5%
Land Chili
Regio Itata Valley
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Moscato/Muscat
Bewaarpotentie Tot 3 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs Asperges, lichte Oosterse gerechten, gestoomde groente

Geurig zoals de zoete varianten muskaatwijn, maar beendroog in smaak. Que sorpresa!

Olaf, van De Ridder in Barendrecht

Harold Hamersma over Koyle Don Cande Muscat 8+

And now for something completely diff erent.
Muscat uit Chili. ‘Dry farmed’. Dat is daar een ‘ding’. Anders zou het ook niet pontificaal op het vooretiket staan. Niet dat wij Nederlanders enig idee hebben waar het over gaat. Betekent dat er geen irrigatie van de wijnstokken heeft plaatsgevonden. In Nederland is dat natuurlijk least of our problems. Hier kijken we met heel andere ogen naar de buienradar. Enfin, dit is een soort prestigeproject met een druif en een wijnstijl waarover een Engelse wijnjournalist heel eerlijk schreef: ‘Sorry if this sounds sexist but I think my mother would have loved it.’ Mee eens. En ik drink mee. Leuk aperitief. Bloemige citrus. Een echte opkikker. Houdt u van Viognier? Probeer deze eens. Verandering van druif doet drinken.

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Koyle Don Cande Muscat.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken