Koyle Costa Cuarzo Sauvignon Blanc

Aanbieding

Availability: In stock

Aanbieding: Excl. Tax: 7,64 Incl. BTW: 9,25

Van: Excl. Tax: 9,05 Incl. BTW: 10,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

De invloed van de oceaan geeft de wijn kenmerkende aroma’s van citrus fruit, perzik en gember. Knisperend, elegant en frisse smaak met veel fruit en een fantastische afdronk.
De oorsprong van deze bijzondere wijn is een gele graniet helling met veel kwarts ("Cuarzo) stenen.

Viña Koyle is op opgericht in 2006 door Alfonso Undurraga Mackenna Sr. en zijn 3 zonen Alfonso, Max en Cristobal. Het 4e en 5e geslacht van een familie met een lange traditie in de Chileense wijnbouw. Naast de succelvolle Terrapura lijn houdt de familie zich ook bezig met het prestige object Koyle. De missie van de family met Viña Koyle is het produceren van kwaliteitswijnen, van biodynamisch geteelde druiven met de optimale expressie van de bodem en het micro klimaat in Los Lingues. Dit gebied ligt in het hogere gedeelte van de Colchagua Vallei, op de uitlopers van het Andes gebergte.

Het gebied rond de plaats Paredones is een unieke plek met een fantastisch terroir aan de kust op slechts 9 kilometer van de Grote Oceaan. Hier vond Cristóbal de inspiratie om prachtige frisse wijnen te maken van de sauvignon blanc druif. De aroma’s, frisheid en mineraliteit van dit gebied, zijn terug te vinden in iedere fles Koyle Costa.

Bijkomende informatie

Jaargang 2016
Alcohol 13%
Land Chili
Regio Colchagua Valley
Sluiting schroefdop
Inhoud 750ml
Druif Sauvignon Blanc
Bewaarpotentie Tot 4 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs schaal en schelpdieren, sushi, gestoomde gerechten

Harold Hamersma over Koyle Costa Cuarzo Sauvignon Blanc 8,5

Complex uit Chili. Anders dan anders. Op zijn lies gerijpte Sauvignon Blanc van een berghelling vol kwarts in de bodem. De invloed van de oceaan zorgt voor citrus, perzik en gember. Kraakhelder, elegant en fris. De afdronk is opmerkelijk mineraal en bijna medicinaal. Eet-wijn. Maar met wat? De Koyle-huiskok stelt coquilles met asperges, paddenstoelen en citroensabayon voor. Ik maak geen bezwaar. Zie voor nog meer bijzonders de Muscat van Koyle.

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Koyle Costa Cuarzo Sauvignon Blanc.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken