Il Follo Prosecco Spumante Extra Dry

Availability: In stock

Excl. Tax: 9,30 Incl. BTW: 11,25

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Overheerlijke tonen van peer, rijpe appel en tropisch fruit. De mousse is heerlijk zacht en biedt een prachtig samenspel met het sappige witte fruit gevolgd door een verkwikkende afdronk.

Zoals vroeger gebruikelijk was is de achternaam afgeleid van het soort beroep wat werd uitgevoerd. Follador is een verwijzing naar het verbouwen en verwerken van agrarische producten. In het gebied Veneto betekend het persen van de druiven en het produceren van wijn in het dialect ‘follare l’uva’. Luca en Maria (broer en zus) zijn inmiddels de 4e generatie Follador die de scepter zwaaien over de wijnen van Il Follo.
Il Follo is een wijndomein gevestigd in San Stefano di Valdobbiadene aan de voet van de fameuze heuvel van Cartizze. Op de flanken van deze beroemde heuvel vind de prosecco druif zijn hoogtepunt in ontwikkeling. Door een prachtig samenspel van klimaat, ligging en bodemstructuur worden perfecte druiven verbouwd en met de langdurige ervaring van de familie Follador worden er prachtige wijnen van gemaakt. “Prosecco wijnen hebben een eigen karakter en kwaliteit en met onze kennis proberen wij dat steeds naar een hoger niveau te brengen” aldus Luca Follador.

  • Lekkere afdronk
  • Feestelijke wijn
  • Heerlijk bij lichte salades
  • Geen magnums
  • Lastige fles in de koelkast

Keuzehulp nodig?

Bijkomende informatie

Alcohol 11,5%
Land Italië
Regio Veneto
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Glera
Bewaarpotentie Tot 2 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs lichte salades, zeevruchten, hors d'oeuvres

Iets minder droog dan brut, dat maakt deze wijn extra toegankelijk. Zo moet Prosecco zijn: Jong en fruitig, crèmig in de mond en zacht-fris in de afdronk.

Toine, van Toine Fassaert in Terneuzen

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Il Follo Prosecco Spumante Extra Dry.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken