Quinta Monte D'Oiro Reserva

Availability: In stock

Excl. Tax: 33,02 Incl. BTW: 39,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Geproduceerd van streng geselecteerde druiven met een opbrengst van slechts 19hl per hectare. Intensiteit, elegantie en kracht samengebundeld in deze wijn. Prachtige balans in fruittonen, kruidigheden, houtgebruik met een indrukwekkende lengte in de afdronk.

Eigenaar José Manuel Bento dos Santos, een industrieel chemisch ingenieur, heeft een uitgesproken liefde voor de noordelijke Rhône wijnen en heeft een intense vriendschap opgebouwd met Michel Chapoutier, een topproducent uit de Rhône.
Op een uniek stuk landschap, 70km ten noorden van Lissabon, wordt 15ha aan wijngaarden BIOLOGISCH onderhouden om perfecte druiven te kweken met een extreem lage opbrengst van 20-25hl per hectare. Met ondersteuning van Grégory Viennos (voormalig hoofd wijnmaker bij Chapoutier en Cos d’ Estournel) worden bijzonder mooie wijnen geproduceerd die hun weg inmiddels hebben gevonden in koninklijke kelders en in de beste Europese en Amerikaanse restaurants.

Bijkomende informatie

Jaargang 2012
Alcohol 13,5%
Land Portugal
Regio Lisboa
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Syrah/Shiraz, Viognier
Bewaarpotentie Tot 10 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs gegrild vlees, stoofgerechten, wild, gerijpte kazen

Een eetwijn vleugje hout daardoor krachtig

Rob, van Vermeyden delicatessen in Rotterdam

Harold Hamersma over Quinta do Monte d'Oiro Reserva 9-

De Reserva is niet 100 procent syrah, José Bento dos Santos heeft ook wat wat viognier toegestaan bij zijn lievelingetje. Soepele jongen, gul van karakter, grootse gebaren. En toch uitzonderlijk verfijnd, welbespraakt en intelligent. Buitengewoon fraaie Portugees die door Robert ‘Wine Advocate’ Parker zeer hoog wordt beoordeeld, terwijl het hout juist helemaal niet zo nadrukkelijk aanwezig is. Geen lichtgewicht hoor, vergis u niet. Bosbessen, pruim, veel zwarte olijven en andere hartigheid. Mandje stevig Portugees brood erbij, en je bent klaar voor de avond.

.

.

.

.

.

.

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Quinta Monte D'Oiro Reserva.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken