Château Haut Grelot Cuvée Selection Blanc

Availability: In stock

Excl. Tax: 10,70 Incl. BTW: 12,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Prachtige licht gerijpte sauvignon blanc met verfijnde aroma’s van wit fruit, bloemen en opvallende geroosterde koffiebonen. De smaak is opvallend fris maar heeft een mooie romigheid en een fijn fruitig karakter.

Het wijngebied van de Côtes de Blaye ligt aan de rechteroever van de rivier de Gironde en strekt zich uit tot twintig kilometer landinwaarts. In het kleine gehucht ‘Les Grelots’ ligt sinds 1920 het Château Haut Grelot, In 1975 nam Joël Bonneau het domein over van zijn vader en heeft het uitgebouwd tot 58 ha aan wijngaarden. Het beheer is inmiddels overgenomen door zijn kinderen Célien en Julien.

De wijngaarden die hier gecultiveerd worden liggen in een natuurlijk gevormde kom die de druiven beschermd tegen de koude oceaanwind. Het aldus ontstane microklimaat zorgt mede voor de altijd ongelooflijk hoge kwaliteit van de wijnen van dit château.

Bijkomende informatie

Jaargang 2018
Alcohol 13%
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Sauvignon Blanc
Bewaarpotentie Tot 4 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs diverse visgerechten, witvlees of bij Spaanse gerechten

Harold Hamersma over Château Haut-Grelot 8

Blije Blaye. Vrolijk, olijk en olieachtig wit fruit. Perziken, acacia, meloen en zoete druiven. Papaja in de staart. Gezellige tafelgenoot.

Perswijn over Château Haut-Grelot ****(*)

Zoals Nederland het autre pays du fromage is, zo is Bordeaux l'autre pays du sauvignon. In Frankrijk is het na de Loire verreweg de belangrijkste streek voor sauvignon blanc.Die is goed voor 45% van de witte druiven in Bordeaux. Hij wordt volgens de traditie gemengd met sémillon, maar is tegenwoordig ook populair als monocépage, waarbij wordt geprofiteerd van de bekendheid die sauvignon wereldwijd geniet. Deze wijn wordt gemaakt van een selectie van de beste druiven van 2 hectare met oude stokken. Hij gist en rijpt op nieuwe barriques, maar het hout staat 'm goed. Je ruikt het hout, met toast, ananas, verleiding; hij is vol en krachtig, met goede zuren, lekker.

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Château Haut Grelot Cuvée Selection Blanc.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken