Dal Cero Selverello Syrah Cortona Magnum in kist

Availability: In stock

Excl. Tax: 30,99 Incl. BTW: 37,50

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

In de geur ontwaart zich een bomvol aroma van rood en zwart fruit en rijke kruidigheden. De smaak is stevig met een typisch herkenbaar syrah karakter. De tannines zijn aanwezig doch zacht en elegant. Het resultaat is een fruitige rode wijn met een lange afdronk.

Het domein Tenuta Montecchiesi is sinds 1980 eigendom van het familiebedrijf Dal Cero oorspronkelijk gevestigd in Roncà, Veneto. De zonen van Augusto Dal Cero, Guiseppe en Dario behoren tot de 3e generatie die de scepter zwaaien over het bedrijf.
Door de groeiende vraag naar deze kwaliteitswijnen is het totale wijngaardareaal gegroeid van 9 hectare naar inmiddels 46 hectare en nog steeds wordt met veel toewijding en respect voor traditie en natuur uitstekende wijnen geproduceerd die het ultieme karakter van het terroir weergeven.

Bijkomende informatie

Jaargang 2014
Alcohol 13%
Land Italië
Regio Toscana
Sluiting kurk
Inhoud 1,5L
Druif Syrah/Shiraz
Bewaarpotentie Tot 6 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs vleesgerechten, klein wild en kazen

In de geur ontwaart zich een bomvol aroma van rood en zwart fruit en rijke kruidigheden. In de smaak is een typisch herkenbaar syrah karakter, de afdronk is zacht en romig

Ben, van Leerzem in Middelburg

Harold Hamersma over Tenuta Montecchiesi Selverello 8+

Cortona, buurman van Montepulciano’s Vino Nobile. En kijk aan, daar kunnen ze goed met syrah uit de voeten. Aangenaam gevulde rosso. Pruim, cassis, snufje peper. Wat aardsheid en ander bosgebeuren dit jaar.

Harold Hamersma over Tenuta Montecchiesi Selverello 8+

Cortona, buurman van Montepulciano’s Vino Nobile. En kijk aan, daar kunnen ze goed met syrah uit de voeten. Aangenaam gevulde rosso. Pruim, cassis, snufje peper. Wat aardsheid en ander bosgebeuren dit jaar. Herproefd voor deze editie: het gebeurt nog steeds.

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Dal Cero Selverello Syrah Cortona Magnum in kist.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken