Availability: In stock

Excl. Tax: 9,88 Incl. BTW: 11,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Rijk geurende rode wijn waarin het fruit dominant aanwezig is met zwarte bessen, kersen, pruimen en bramen. Een lichte houtlagering zorgt voor impressies van zoethout en specerijen.

In 1981 studeerde Susana Balbo cum laude af als allereerste vrouwelijke oenologe in de Argentijnse wijngeschiedenis. Twintig jaar lang werkte ze voor een hele resem topdomeinen. In 1999 richtte ze haar eigen domein op: Dominio del Plata. Het wijnhuis ligt adembenemend mooi tegen de achtergrond van het Andesgebergte. Sinds 2016 worden de wijnen geproduceerd onder haar eigen naam Susana Balbo Wines. De wijnen van Susana zijn letterlijk een signatuur hoe zij zelf in het leven staat; gedurfd, passie en liefdevol.

De Crios serie zijn zuivere wijnen en voornamelijk gericht op de specifieke eigenschappen van de druif. Crios is een verwijzing naar José en Ana, de kinderen van Susana. Hun sterke familieband wordt benadrukt met een handafdruk op het etiket.

Het toonaangevende internationale vakblad van de wijnindustrie, The Drinks Business, verkoos Susana als eerste Argentijnse vrouw tot Winemaker of the Year 2015. Daarnaast is ze politiek actief in de provincie Mendoza, de belangrijkste wijnstreek van Argentinië.

Bijkomende informatie

Jaargang 2017
Alcohol 14%
Land Argentinië
Regio Mendoza Valley
Sluiting schroefdop
Inhoud 750ml
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Petit Verdot, Syrah/Shiraz
Bewaarpotentie Tot 5 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs rundvlees, gevogelte, gegrilde groenten, gerookte kazen.

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Crios Red Blend.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken