Calem Port Special Reserve Tawny

Availability: In stock

Excl. Tax: 13,18 Incl. BTW: 15,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

De druiven vergisten kort waarna er ‘Aquardente’ wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit ‘vuur water’. Deze neutrale alcohol beïnvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de port. Doordat de vergisting stopt blijft er suiker over, waardoor port vaak zoet is en 20% alcohol heeft.

De Special Reserve is een bijzondere selectie van verschillende vaten Tawny port met een gemiddelde leeftijd van zeven jaar. De Special Reserve wordt niet gefilterd en onderstreept het belang van Tawny port binnen Calem Porto.
De port is voller en intenser dan de meer toegankelijke Fine Tawny en biedt meer fruit dan in de notige 10 Years Old Tawny Port.

Cálem is één van de bekendste portmerken in Portugal. Bijna ieder gezin in Portugal kent Cálem Porto en het is dan ook het meest verkochte portmerk in Portugal. Het porthuis werd in 1859 opgericht door António Alves Cálem en bleef voor vier generaties lang in de familie. Vandaag de dag is het porthuis eigendom van Sogevinus SGPS, S.A.

Hoewel de nationale markt zeer belangrijk is voor Calem Porto, wordt het merk tegenwoordig naar meer dan 30 landen wereldwijd geëxporteerd. Voor de portwijnen worden hoofdzakelijk druiven geselecteerd uit twee subregio’s van de Douro, de Cima Corgo en Douro Superior.

Bijkomende informatie

Alcohol 20%
Land Portugal
Regio Douro
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Tinta Roriz, Touriga Francesca, Touriga Nacional
Wijn & Spijs Fruitcake, chocolade en desserts.

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Calem Port Special Reserve Tawny.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken