Availability: In stock

Excl. Tax: 8,22 Incl. BTW: 9,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

De druiven vergisten kort waarna er ‘Aquardente’ wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit ‘vuur water’. Deze neutrale alcohol beïnvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de port. Doordat de vergisting stopt blijft er suiker over, waardoor port vaak zoet is en 20% alcohol heeft.

Diep robijnrode kleur. In de neus aroma’s van rode bessen, kersen en specerijen. Zachte smaak met veel rood fruit.

Cálem is één van de bekendste portmerken in Portugal. Bijna ieder gezin in Portugal kent Cálem Porto en het is dan ook het meest verkochte portmerk in Portugal. Het porthuis werd in 1859 opgericht door António Alves Cálem en bleef voor vier generaties lang in de familie. Vandaag de dag is het porthuis eigendom van Sogevinus SGPS, S.A. Hoewel de nationale markt zeer belangrijk is voor Calem Porto, wordt het merk tegenwoordig naar meer dan 30 landen wereldwijd geëxporteerd. Voor de portwijnen worden hoofdzakelijk druiven geselecteerd uit twee subregio’s van de Douro, de Cima Corgo en Douro Superior.

Deze regio’s staan bekend als de “Port Wine Cathedral” en hier vindt men de hoogste kwaliteit druiven afkomstig van beroemde wijndomeinen, genaamd ‘quinta’s’. Ook de Quinta do Arnozelo, waar de druiven voor Calem zijn aangeplant, ligt in dit gebied. Na de vinificatie in de Douro vallei, worden de portwijnen vervoerd naar de rijpingskelders in Villa Nova de Gaia (Porto). Deze kelders hebben de ideale omstandigheden voor het rijpen van de portwijnen in houten vaten.

Bijkomende informatie

Alcohol 20%
Land Portugal
Regio Douro
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Tinta Barroca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Touriga Franca
Bewaarpotentie Tot 4 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs Ideaal als aperitief. Daarnaast perfecte begeleider bij gedroogd en vers rood fruit & patégerechten. Ook lekker met milde kaassoorten en desserts.

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Calem Port Fine Ruby.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken