Boschendal The Pavillion Shiraz/Cabernet Sauvignon

Availability: In stock

Excl. Tax: 7,02 Incl. BTW: 8,50

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Samengesteld uit 60% shiraz en 40% cabernet sauvignon biedt deze wijn intense aroma’s van zwarte kersen, heeft aangename romige tannines en een lange afdronk vanwege enkele maanden houtlagering. Een makkelijk drinkbare wijn voor zorgloos genieten.

Maar een paar plaatsen ter wereld kunnen claimen alles te hebben waar een wijnliefhebber naar verlangt. Boschendal Estate is zo’n unieke bestemming. Deze magnifieke winery ligt op een uurtje rijden van Kaapstad, in het pittoreske Groot Drakenstein Valley, aan de rand van Franschhoek. Boschendal is er trots op een wijnmakerstraditie te hebben opgebouwd die stamt uit de late 17de eeuw.
De Franschhoek vallei maakt officieel onderdeel uit van Paarl, en is gelegen ten zuiden van Paarl en ten oosten van Stellenbosch. Omdat er aan twee kanten bergen liggen die hoog uitreiken boven de vallei, is het klimaat tamelijk gevarieerd. Hier in Franschhoek vestigden de Franse Hugenoten zich oorspronkelijk. Vandaar dat de meeste boerderijen en landgoederen nog steeds Franse namen hebben.
De naam The Pavillion is gerelateerd aan de wereldberoemde picknick in het paviljoen van Boschendal. Een reden om eens een bezoek te brengen aan de parel van Franschhoek.

Bijkomende informatie

Jaargang 2018
Alcohol 14%
Land Zuid-Afrika
Regio WO Coastal Region
Sluiting schroefdop
Inhoud 750ml
Druif Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz
Bewaarpotentie Tot 4 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs gegrilde gerechten van de braai (springbok, rundvlees)

Een glas vol zwart fruit en specerijen, lekker bij rood vlees en klein wild.

Olaf, van De Ridder in Barendrecht

Harold Hamersma over Boschendal The Pavillion Shiraz Cabernet Sauvignon 8-

Mooie wandeling door het Paviljoen van Boschendal. Struinend langs wilde bramen en wat
jonge eikenbomen via de donkere chocoladefontein en een subtiele reeks kleine paddenstoeltjes. Zeer zeker een aangenaam verpozen.

Perswijn over Boschendal The Pavillion Shiraz Cabernet Sauvignon 14,5 pnt

Als onderdeel van DGB, een van de grootste wijnbedrijven van Zuid-Afrika, heeft Boschendal de afgelopen jaren de bakens verzet. Het wijndomein bevindt zich in Franschhoek, maar met het inzicht dat Franschhoek niet voor alle druiven geschikt is, werd besloten te kijken naar andere wijngaarden in andere terroirs. Op die manier kon een veel betere match worden verkregen tussen de druif en de plek waar hij staat aangeplant. Een besef dat de kwaliteit van de wijnen in Zuid-Afrika in het algemeen goed doet. Voor deze wijn, een mix van Syrah met wat cabernet sauvignon, komen de druiven van wijngaarden op de hellingen van de nabijgelegen Simonsberg, wat verder weg uit Stellen-bosch en uit Agter Paarl. Dat zorgt voor een ideale mix van frissere en zwoelere druiven. Ze worden kort vergist, om een soepele wijn te krijgen, en niet meer dan 30% rijpt op hout, om hem lekker fruitig te houden. Je ruikt ook wat cabernet, met zwarte bessen, peper van de syrah, zuiver, soepel, ook mooi krachtig, lekker sappig en fris.

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Boschendal The Pavillion Shiraz/Cabernet Sauvignon.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken