Boschendal Classic Lanoy Merlot-Cabernet Sauvignon

Availability: In stock

Excl. Tax: 8,22 Incl. BTW: 9,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Robijnrode kleur met een paarse gloed. Uitbundige aroma’s van rood en zwart fruit, kruiden en wat pittige specerijen. Smakelijke tonen van zwart fruit met discrete minttonen en rijpe tannines. De afdronk is lang en rijk aan bessenfruit.

In 1652 werd de wijnbouw geïntroduceerd in de Kaap en vlak daarna arriveerde de Franse Hugenoten. In 1658 gaf Simon van der Stel een stuk land aan de Franse Hugenoot Jean le Long, die zijn boerderij Bossendaal noemde. Hij begon hier met de aanplant van druivenstokken en in 1715 ging de boerderij naar gebroeders Pierre, Abraham en Jacques de Villiers.
De familie De Villiers had het wijnhuis 164 jaar in handen en ging toen naar diverse eigenaren, tot in 1896 de phylloxera uitbrak. Het wijnhuis stond op het randje van failliet gaat, maar werd gered door Cecil John Rhodes die de zieke wijnstokken herstelde.
Boschendal ligt op nog geen uur rijden van Kaapstad en de wijngaarden van circa 200 hectare spreiden zich uit over 6 kilometer, van de hellingen van de Groot Drakenstein bergen tot de hellingen van de Simonsberg.

Bijkomende informatie

Jaargang 2015
Alcohol 14,5%
Land Zuid-Afrika
Regio WO Western Cape
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Cabernet Sauvignon, Merlot
Bewaarpotentie Tot 5 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs spareribs, lamsvlees, pizza, pasta, steaks, stoofpotten, belegen kazen

Deze twee druiven vullen elkaar perfect aan. Een mooie volle wijn die toch zacht te noemen is. Met een geur die vol is en stevig met veel fruit. In de smaak herkent u vast kers, bes en een kruidig tintje.

Erik, van de Bourgondiër in Ermelo

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Boschendal Classic Lanoy Merlot-Cabernet Sauvignon.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken