Een Spaanse armada in Utrecht

Een Spaanse armada in Utrecht

 10-11-2015 12:06

Een Spaanse armada in Utrecht

Ieder jaar organiseren wij voor onze aangesloten winkels een excursie dag wijn. We bedenken een thema die bij een van onze wijnhuizen past en waar we trots op zijn.

Een aantal maanden geleden ontstond het idee om iets met onze Spaanse wijnhuis Zinio te doen. Deze prachtige Rioja producent van heerlijke rode Spaanse wijnen introduceert een nieuwe huisstijl. We doen al zo lang zaken met elkaar dat het goed is om deze wijnen een keer in het zonnetje te zetten. Het thema werd dus Spaans. Maar welke locatie in Nederland is hiervoor geschikt . Het eerste idee was Tapas maken met elkaar. Lekker in de keuken onder begeleiding van een expert tapas maken en naderhand met een goed glas Crianza smullen van de creaties. Helaas kregen we dit in een korte tijd niet georganiseerd.

Bas, binnen onze club een groot kenner van de Spaanse cultuur, kwam als snel met Utrecht op de proppen. Hij wist ons te overtuigen dat een Spaanse dag niet op een andere plek georganiseerd kan worden dan de stad Utrecht. Vanuit historisch perspectief is Utrecht dé hoofdstad voor de Spaanse gemeenschap in Nederland. Op het Domplein, waar het Spaanse taleninstituut Cervantes is gevestigd, was de kelder voor ons vrij gemaakt voor een masterclass Zinio met aansluitend een Pinxtos lunch verzorgd door Tortilla Es. Onder leiding van Luis kwamen de mooiste creaties op tafel. Utrecht en omgeving wees zuinig op Luis en zijn team want dit waren de lekkerste tapas die we buiten Spanje geproefd hebben. www.tortillaes.nl

Het leuke aan een excursie is dat je Utrecht ook op een andere manier leert kennen. DomUnder is Utrecht net zo interessant als boven de grond. Met 2 gidsen, mee die ons op een zeer vermakelijke wijze geschiedenisles gaven over de belangrijkste stad van Nederland in die tijd, maakten we een reis door de tijd.

Als een ware armada lopen we daarna met gehele groep door de oude binnenstad van Utrecht. Het weer is nog steeds goed en de culturele lessen hebben ons dorstig gemaakt. Onze laatste halte is een authentiek Spaans restaurant waar we buiten op een terras aan het water ons moed indrinken voor een spoed cursus Flamenco dansen. Waar zijn we als 32 oer-Hollandse stijve harken aan begonnen? Onze temperamentvolle lerares is een enthousiaste doorzetter maar na een zeer intensief uur gaf ze de moed volkomen terecht op. Dit leek nergens op.

We druipen af en gaan aan tafel waar we ons onder begeleiding van dans, muziek, eten en drinken het Spaanse leven eigen maken. Er wordt gelachen en gezongen en de stemming is opperbest, maar uiteindelijk komt aan alle gezelligheid een eind.

We verlaten een donker Utrecht dat op een paar studentenkroegen na uitgestorven is. Utrecht en het Spaanse leven hebben ons hart veroverd. We weten zeker dat we de komende weken bij iedere fles Zinio die we verkopen nog even terug denken aan de geweldige dag in Utrecht.

¡salud!

 

Arjan Rosendaal

 

Commercieel Directeur

Gastrovino

 

Meer informatie wijnhuis Zinio