Masterclass Pesquié

Masterclass Pesquié

 10-11-2015 11:46

Masterclass Pesquié

Dinsdag 29 september 2015. Vandaag hebben we een Gastrovino ontmoetingsdag voor alle aangesloten winkeliers om met elkaar informatie te delen en kennis op te doen. Er is gekozen voor de Expo in Houten. In dit gebouw begint vandaag de jaarlijkse Food&Delicatessenbeurs. We houden een korte vergadering en gaan daarna de beurs op om een selectie te maken van nieuwe delicatessen voor de komende periode. Dit is altijd een inspirerende bezigheid, maar voordat het zover is krijgen we eerst een masterclass van de wijnen van Chateau Pesquié. Eigenaar Frédéric Chaudière is speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland gekomen.

Ik heb Frédéric een half jaar geleden leren kennen tijdens een gastronomische kennismaking bij Mark Abbema. We kregen hier een prachtige lunch voorgeschoteld waarbij ieder gerecht werd begeleid door een wijn van Chateau Pesquié. Frédéric is een zeer aimabele en warme persoonlijkheid.

De rust waarmee hij zijn presentatie doet en de uitleg die hij geeft over de wijnen die we proeven geeft aan hoeveel vertrouwen hij heeft in de kwaliteit van zijn wijnen. De naam Pesquié is inderdaad geen familienaam maar de locatie waar het chateau is gevestigd. Zo komen we in een goed 2 uur alles te weten over de prachtige wijnen van Le Paradou en Chateau Pesquié uit de Rhône. De wijnen zijn op een dag als vandaag waarin alles in het teken staat van foodspecialiteiten helemaal op haar plaats. Je krijgt direct zin om de keuken in te gaan om bij deze gastronomische wijnen mooie gerechten te maken. Of zoals een van de deelnemers mij toevertrouwt; “Het is voor het eerst dat ik alle wijnen van een wijnhuis lekker vind.”

Chateau Pesquié blijkt ook een prachtige plek waar veel te beleven valt. In de zomer food-brocante markten, picknicken in de tuin of een georganiseerde truffellunch. Kijk op www.chateaupesquie.com voor meer informatie. Ik heb me voorgenomen om in 2016 zeker een keer langs te gaan. Aan Frédéric en zijn team zal het niet liggen. Zij zetten de deuren graag open voor liefhebbers uit Nederland.

Terug naar de realiteit. Er moest natuurlijk ook ge(net)werkt worden op de beurs. Na een lange dag thuis aan gekomen zat er nog precies één glas Terrasses rouge in een meegenomen fles. Met vermoeide voeten smaakte deze als een prachtig glas Artemia.

A votre Sante!

 

Meer informatie wijnhuis Pesqui