Blue Monday

Blue Monday

 18-01-2016 11:16

De consument is de kluts kwijt!

Overladen worden met reclame folders met quinoa salades, vleesloze recepten, superfoods, extra groente, extra fruit en natuurlijk niet te vergeten alle reclames voor allerlei sportscholen. Is dit echt altijd zo geweest in januari? Dit jaar heb ik mij hieraan echt geërgerd.

Opeens voelt iedereen zich schuldig bij het eten van een bord pasta, zwangere vrouwen mogen geen aardappelen meer en horen wij slechts dat stemmetje in ons hoofd; koolhydraten, calorieën, suikers en vetten. De consument is de kluts kwijt. Niemand weet nog wat wel of niet gezond is en de specialisten maken de verwarring alleen maar groter.

Natuurlijk ben ik het ermee eens dat het belangrijk is om gezond te eten en voldoende te bewegen. Veel belangrijker is echter nog om een goede balans hierin te vinden en te stoppen met ons schuldig te voelen na het eten. Dit is belangrijk om het extreme te voorkomen. Gelukkig is het vandaag Blue Monday en realiseren veel mensen zich vandaag dat de goede voornemens ook verspreid kunnen worden over heel het jaar en niet alles in januari hoeft. Misschien wordt iedereen er weer aan herinnerd dat lekker in je vel zitten ook een onderdeel is van gezond leven.

Geniet van alles wat je eet of het nu je yoghurt met muesli is, je lekkere salade of een plankje met kaas en een goed glas wijn. Het is zo veel makkelijker om het woordje genieten als goede voornemen voor 2016 te nemen. Bij elk hap moet je genieten, anders kun je het beter laten staan. Het maakt mij in iedere geval veel gelukkiger en gezelliger.

Fijne Blue Monday.....

Jaqueline

Pimenta Loreti