One night stand of huwelijksnacht?

One night stand of huwelijksnacht?

 09-08-2017 09:30

One night stand of huwelijksnacht?

Weet u het nog? Bijna een jaar geleden schreef ik HIER over mijn escapades met een vakantieliefde in Le Marche. Wat is er in dit jaar gebeurd? Is de verliefdheid over gegaan in houden van? Werd het een One night stand of huwelijksnacht? Wat waren de ups en downs? En leven we nog lang en gelukkig samen of ieder apart……..?

Alleen de allerbeste wijn

30 augustus 2016 staan de door mij geselecteerde wijnen op onze proeftafel. Ver van hun vertrouwde geboortegrond, de wijnmaker en vakantiesfeer. Hier moeten ze het geheel op eigen kracht doen en dat valt ze zwaar. Ze staan als laatste op de proeftafel en ik kijk met spanning hoe de eerste flessen opengetrokken worden. De wijncommissie is terecht zeer kritisch want er rust een zware taak op ze om alleen de allerbeste wijnen te selecteren. Eerlijk is eerlijk, misschien is het plankenkoorts maar ze overtuigen niet.

Herkansing

Één dag later belt Hein Post mij op. Na de vergadering heeft hij enkele aangebroken flessen meegenomen en de volgende dag op zijn gemak nog even na geproefd. Hij is van mening dat we nogmaals monsters moeten aanvragen want de wijnen zijn te mooi om te laten lopen en verdienen absoluut een 2e kans. Het is nu aan mij om aan een trotse Italiaanse wijnmaker uit te leggen dat een stelletje kaaskoppen de wijn wel lekker vinden maar toch niet helemaal en dat we graag nog wat flesjes willen ontvangen om nog een keer te proeven zonder garantie op succes. Oh ja, we vinden ze eigenlijk wat te duur, of hij daar ook wat aan wilt doen. Ik zie ondertussen de paardenkop al op mijn kussen liggen.

Geen Prowein, wel nieuwe PR

Tsja en dan wordt het stil aan de andere kant van de lijn. Zouden ze in Italië boos, verdrietig, teleurgesteld of beledigd zijn? Ondanks diverse pogingen dat we echt serieuze intenties hebben komt er geen reactie. Totdat…Ik begin februari 2017 informeer of ze op Prowein staan, de grootste beurs op wijngebied ter wereld. Onverwacht komt er een reactie terug van Edda. Nieuw bij het bedrijf en verantwoordelijk voor alle communicatie. Afgelopen periode hebben er een hoop vernieuwingen plaatsgevonden op het gebied van pr en marketing. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe website en een prachtige serie labels. Helaas staan ze niet op Prowein dus spreek ik met Edda af dat er samples opgestuurd worden zodra de nieuwe jaargangen beschikbaar zijn. Zoals het goede wijn betaamt heeft dit zijn tijd nodig. Weer is het wachten en wachten en wachten. En dan……..

De wijncommissie opnieuw aan het proeven

Ik wrijf in de ogen en staar naar het beeldscherm. Het is inmiddels eind april geworden en als er mail binnenkomt van Edda. De wijnen en prijslijst zijn klaar om opgestuurd te worden. Wanneer gaan jullie proeven? Nou Edda om eerlijk te zijn wordt dat pas juni als we weer bij elkaar komen.

Het is 19 juni 2017 11:47 uur als de Tufilla Passerina 2016 open gaat. Bam, wat een binnenkomer! De aromatische geur stuift je neus binnen en zet alle zintuigen op scherp. In de mond zorgen de frisse zuren dat je speekselklieren vechten om iedere druppel wijn. Als dit de instapwijn is dan kunnen we nog wat verwachten van de Ciprea Pecorino, Picus Rosso Piceno Superiore en de Fedus Sangiovese. Zonder al te veel prijs te geven, want vanaf begin september mogen jullie dat zelf ervaren, kan ik wel verklappen dat ze allemaal Cum Laude geslaagd zijn. Het lange wachten is beloond.

Prachtige wijnen

Een goede wijn selecteren is hetzelfde als het vinden van de ideale partner. Het is een lang en intens traject. Het begint met een vonk, dan volgt een weg van voelen, ruiken, proeven, dieptepunten, hoogtepunten, incasseren en accepteren. En als alle hobbels zijn genomen en we vinden elkaar nog steeds leuk en lekker dan bevestigen we dat met een huwelijksnacht. Maar aan een goede relatie moet hard gewerkt worden, iedere dag weer. We zullen jullie de komende weken, maanden en jaren met regelmaat verleiden om deze prachtige wijnen te drinken. Want echte liefhebbers zullen hier met volle teugen van genieten.

De pers, heel Nederland en zelfs mijn vrouw en kinderen mogen het weten: Mijn nieuwe status op Facebook is vanaf heden: HEEFT EEN RELATIE MET SIMONE CAPECCI

Arjan Rosendaal

Commercieel Directeur

Gastrovino

Klik HIER voor de blog: Een vakantieliefde