Kim's wijn-spijs combinatie augustus

Kim's wijn-spijs combinatie augustus

 24-07-2019 07:02

QUINTA DO MONTE D'OIRO ROSÉ

Een zomer zonder een heerlijk frisse rosé is ondenkbaar. Gelukkig dus dat de Quinta do Monte d’Oiro Lybra rosé de wijn voor de maand augustus is. Wat een kleur! Prachtig lichtroze. Een lichte kleur betekent meestal dat de rosé zacht en toegankelijk is. Deze Quinta do Monte d’Oiro Lybra is dat zeker, maar heeft daarnaast ook veel smaak en karakter.

We beginnen met de geur. Snuif op en je ruikt frambozen en aardbeien. Neem een slok. De smaak is droog en de tannines zijn licht, maar wel aanwezig. Het fruit en de zuren zijn mooi in balans. Je zult ook peper en wat specerijen herkennen die de wijn een aangename warmte geven. Daarom is deze rosé een prima gezelschap voor zomerse gerechten.

De pestoachtige marinade en de vlezige vis versterken de droogte en aromatische kracht van deze rosé. En na elke hap onderstreept het geschroeide vel met kruiden de frisheid en fruitigheid van de wijn. Wat een mooie, droge rosé en prachtig lang van smaak.

DORADE MET KRUIDENPASTA

Voor 4 personen

Ingrediënten

2 hele dorades, elk van ongeveer 550 g, goed geschubd en schoongemaakt

2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt

25 g verse basilicumblaadjes, gehakt

2 takjes verse rozemarijn, de naaldjes van de takjes gerist

een flinke handvol platte peterselieblaadjes, gehakt

1/2 eetl. grof zeezout en wat peper

een paar eetl. extra vergine olijfolie

schijfjes citroen, voor het serveren

Bereiding

Controleer of je visboer de vissen goed geschubd heeft. Het krokant gebakken vel is erg lekker en een mond-vol schubben kan het eetplezier behoorlijk bederven. Spoel de schoongemaakte dorades onder de koude kraan. Dep ze dan goed droog met keukenpapier.

Doe de knoflook en alle kruiden in een kleine foodprocessor. Voeg het zeezout en wat peper toe. Giet er een beetje olijfolie bij en draai het mengsel tot een pasta. Voeg zo nodig nog wat olijfolie toe als de pasta te stevig is, maar maak hem niet te vloeibaar.

Kerf drie tot vier ondiepe, schuine inkepingen in weerskanten van de dorades. Wrijf met je vingers de krui-denpasta in de inkepingen en stop ook wat pasta in de buikholte. Leg de vissen op een schaal. Dek de schaal af met plasticfolie en zet hem dan minstens 30 minuten of tot een paar uur in de koelkast.

Verwarm de grill voor op 240°C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en leg er een rooster op. Leg de vissen op het rooster. Schuif de bakplaat onder de hete grill; wel een paar richels onder de grill zodat de vissen de elementen niet raken. Grilleer de vissen 8 tot 10 minuten, of tot het vel mooi bruin en geblakerd is. Draai de vissen voorzichtig om en grilleer de andere kant 7 tot 8 minuten tot het vel aan die kant ook bruin en geblakerd is. Schik de vissen op een dienschaal en geef er schijfjes citroen bij.

Bon ap!

KIM MACLEAN

QUINTA DO MONTE D'OIRO ROSÉ HIER bestellen