Kim's wijn-spijs combinatie oktober

Kim's wijn-spijs combinatie oktober

 01-10-2019 07:02

LE CLOS DES PINS ROUGE

Wat leuk om weer eens een Bordeaux te drinken. Doe ik eigenlijk te weinig. Er was een tijd dat goede Bordeauxs boven het budget van veel mensen lagen. Maar dat is al een tijdje veranderd. Tegenwoordig kan je kiezen uit een scala van zeer drinkbare en toch betaalbare Bordeauxs. Deze Clos des Pins van Château Haut-Bergeron uit Graves is daar een prima voorbeeld van. Dit is een moderne Bordeaux voor een modern publiek.

Ik was meteen nieuwsgierig nadat ik de wijn in het glas opsnoof. De geur is warm, zacht en fruitig. Je proeft donkere vruchten. De tannines zijn vriendelijk. Het is een soepele wijn.

Dit recept, een variatie op een klassiek recept uit dezelfde regio, is geknipt voor deze wijn. De pruimedanten gaan hand in hand met de pruimsmaak in de wijn. De gerookte bakbacon versterkt die smaak. En de verse, aardse kruiden zorgen voor een heerlijke en bijzondere finish.

KIP EN PRUIMEDANT MET BACON

Voor 4 tot 6 personen

Ingrediënten

1 theelepel fijngehakte verse tijmblaadjes

2 theelepels fijngehakte verse salieblaadjes

2 theelepels fijngehakte verse rozemarijnnaaldjes

zout en versgemalen zwarte peper

10 uitgebeende kippendijen, samen ongeveer 1200 g

10 ontpitte, gedroogde pruimen, elk doormidden gesneden

10 dikke plakken gerookte bakbacon

olijfolie voor het besprenkelen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Doe de gehakte kruiden in een kom en schep er zout en peper door.

Leg de kippendijen op een werkvlak met de uitgebeende kant boven. Bestrooi ze met driekwart van het kruidenmengsel. Schik 2 stukjes gedroogde pruim op elke helft van de dijen. Klap daarna de kippendijen dicht. Wikkel een plak bakbacon om elke kippendij en maak vast met een cocktailprikker.

Schik de kippendijen naast elkaar in een ruime ovenschaal. Strooi er de rest van het kruidenmengsel over. Giet een sliertje olijfolie over elke opgerolde kippendij.

Zet de ovenschaal onafgedekt 40 tot 45 minuten in de oven. Controleer of de kip gaar is met de punt van een scherp mes. Dien meteen op.

Bon ap!

KIM MACLEAN

LE CLOS DES PINS ROUGE HIER bestellen