Na Kerst komt Sinterklaas

Na Kerst komt Sinterklaas

 24-11-2016 08:00

Het is topdrukte op kantoor, niet omdat de grote kindervriend het land is binnen gevaren maar omdat de kerst in aantocht is. Terwijl de media en enkele extremisten (voor- en tegenstanders) het hele jaar over elkaar heen buitelen wie het beste ons grootste kinderfeest van het land kan verzieken, zijn wij een heel jaar bezig met de kerst.

Januari

Het begint in januari als de evaluatie van het afgelopen jaar wordt gemaakt en de kerstpakketten- commissie plannen maakt voor het nieuwe jaar. De eerste afspraken worden gepland voor de beurzen in februari en maart. Het moment dat je eindelijk denkt dat het voorjaar gaat beginnen hebben wij verhitte discussies of een blauwe of een rode rol beschuit beter kleurt bij het pakket.

Paashaas

Als de paashaas net al zijn beschilderde eieren verstopt heeft, zit voor onze commissie haar taak er al weer op. Alle pakketten zijn samengesteld. Ieder heeft zijn eigen taak en samen komen ze tot een veelzijdig en attractief assortiment. Chantal gaat voor de wijn en trendy pakketten, Michiel concentreert zich op de streek en bio-pakketten, Alexandra bijt zich vast in de grote familiepakketten en Wilfried gaat helemaal los op de delicatessen-pakketten. Dit alles wordt strak in de hand gehouden door onze Kerstmiss Karin.

Zomerzotheid

Karin krijgt, nadat de stofwolken zijn neergedaald, de dankbare taak om alle leveranciers te informeren, monsters op te vragen, afspraken te maken en zij begeleidt het logistieke proces richting de fotograaf en drukker. Als de temperatuur buiten haar hoogtepunt in hartje zomer bereikt, komt de vrachtwagen voorrijden en wordt het eindresultaat in de vorm van een prachtige brochure uitgeladen. De weken die daarop volgen kijkt ze vol spanning naar haar telefoon en mailbox. Gelukkig is ook dit jaar de grote meerderheid tevreden met het eindresultaat. Karin kan op een welverdiende vakantie.

Sinterklaas? Nee, Kerstpakket!

Begin november worden eindelijk de eerste kerstartikelen binnen gebracht en kan het grote spektakel beginnen. Zes weken lang is er hectiek en voel je dat de stress en spanning ook bij de ondernemers begint te stijgen. Heb je na lang onderhandelen de order binnen gehaald, krijg je van kantoor te horen dat de producten later of, erger nog, helemaal niet geleverd worden. Probeer dan maar eens kalm te blijven.

Dus is iedereen de komende weken wat kortaf, klinken we gehaast of hebben we iets minder geduld dan normaal? Neem het ons niet kwalijk want als het hoogtepunt van de kerst is geweest, begint voor ons Sinterklaas. Dan hopen we dat de grote kindervriend en zijn hulppieten ook iets voor ons hebben meegenomen uit Spanje; bijvoorbeeld zo’n leuk kerstpakket van Gastrovino!

Arjan Rosendaal

Commercieel Directeur

Gastrovino