Studiereis Frankrijk deel 3: Een indrukwekkend succes.

Studiereis Frankrijk deel 3: Een indrukwekkend succes.

 19-06-2018 07:30

DEEL3: Een indrukwekkend succes

We hebben de luxe om uit te slapen vandaag. Na 2 lange dagen en korte nachten kunnen we de extra rust wel gebruiken. We zijn over de helft en hebben al een heleboel indrukken te verwerken gehad. De bus vertrekt vandaag om 9.30uur maar als ik om 8.00uur de ontbijtzaal betreed zie ik al een hoop bekende gezichten. Sommige met ren of wandelschoenen aan. Ondanks dat onze privé stadsgids van een vrije dag geniet, hebben een aantal toch de moeite genomen om de stad Avignon bij het ochtendgloren te bekijken.

Het geheim achter het succes

Gisteren bezochten we nog een vriendelijke wijnboer en een charmante kasteelheer, vandaag bezoeken we een producent die 1/3 van de totale Rhône productie voor zijn rekening neemt. Een grote jongen dus die in ons assortiment verantwoordelijk is voor de Cuvée Gastrovino. Al heel veel decennia een van onze best verkopende wijn en een garantie voor een grote schare trouwe fans. Vandaag gaan we kijken naar het geheim van dit succes.

Het moment dat witte jassen en hoesjes om de schoenen worden uitgedeeld weet je dat er niets aan het toeval wordt over gelaten. We mogen in 2 groepen de productieruimte in voor een korte blik in de keuken. Het is allemaal zeer indrukwekkend. De machines draaien op volle toeren en bereiken een duizelingwekkend aantal van 25.000 flessen per uur. Is dit ook leuk? Ja, dit is ook leuk want deze coöperatie laat zien dat je met samenwerken heel veel kan bereiken en dat spreekt ons als inkoopvereniging natuurlijk heel erg aan.

Wederom is de proeverij een feest voor de zintuigen en krijgen we het gevoel weer een aantal ontdekkingen gedaan te hebben. Benieuwd of dit enthousiasme over 2 weken in Nederland, als we de wijnen na proeven, nog aanwezig is. Tijdens de lunch met allerlei streekproducten verschijnt er als verrassing een prachtig kaasbuffet met allerlei specialiteiten verzorgd door onze Franse kaasleverancier.

Palais des IPapes

De rest van de dag middag hebben we vrij. Dus als we aankomen in Avignon verspreidt de groep zich. Aangestoken door alle verhalen over het Palais des Papes besluit een groot gedeelte dit met een bezoek te vereren. Bij binnenkomst ontvang je een IPad met koptelefoon waar allerlei informatie en spelletjes te zien zijn. Het paleis uit de 14de eeuw is indrukwekkend maar wat mij altijd bij zal blijven is dat iedereen alleen maar bezig is met de IPad. Als men geen oog meer heeft voor de historische omgeving, dan schiet wat mij betreft de modernisering zijn doel voorbij. De paus zou zich ter plekke omdraaien….

Harrie’s hoofdje

Buiten wacht op een zonnig plein een verfrissend biertje. Bij iedere ronde groeit onze groep totdat we uiteindelijk met 23 mannen en vrouwen zijn. De ergste dorst is gelest maar de honger nog niet gestild. Met een paar minuten lopen vinden we authentiek restaurant waar we met open armen worden ontvangen. De tafels zijn gedekt in 2 lange rijen en zo we belanden in de boerenbruiloft van Pieter Breugel. Er is eten, drank, zang en zelf een Harrie zonder hoofdje. Deze truc van internationale allure is een finale plek waardig bij Hollands Got Talent

Als de ramen wegens een dreigend geluidoverlast worden gesloten, het vlees in de keuken is uitverkocht, de lege flessen niet te tellen zijn, de stemmen schoor zijn van het zingen en er pijn in de buik is van het lachen, weet je dat er over deze avond nog jaren wordt gesproken. De duisternis in Avignon is gevallen en we lopen als groep richting het hotel als er voor ons een Irish Pub opduikt.

Tsja, dan weet je na een paar pinten ineens alle teksten van ABBA en QUEEN uit je hoofd en heb je de volgende ochtend spierpijn van de Lambada dansen. Gelukkig is het einde in zicht.

À Votre Santé

Arjan Rosendaal

Commercieel Directeur

Gastrovino

Klik HIER voor deel 1: De politie op bezoek....

Klik HIER voor deel 2: Rijks- of van Gogh Museum

Klik HIER voor deel 4: Hoogtepunt in de Ventoux