Bucket list

Bucket list

 01-04-2018 21:38

Bucket list!

Daar zit je dan, een week voor de grootste lichamelijke en geestelijke uitdaging van je leven. De kriebels in de buik. Spanning tot aan de kleinste zenuw in je lichaam.

Ultieme uitdaging

Het begon jaren geleden met het advies van de fysiotherapeut om meer te bewegen. Ik had zojuist 3 dagen plat gelegen vanwege hevige rugpijn. Was te dik, at ongezond en sportte al 10 jaar niet meer. De eerste meters hardlopen waren een feit. Nu vele schoenen, sokken, shirts, zweetdruppels, vloeken en kilometers later zijn we klaar voor het echte werk. Ja, ik ga 8 april 2018 #demooiste marathon van Nederland lopen. 42km en 195meter, mijn ultieme uitdaging en al jaren met stip op nummer 1 op mijn bucketlist.

16 november 2017 heb ik in een vlaag van verstandsverbijstering de stoute renschoenen aangetrokken en mijzelf ingeschreven. Wat restte waren nog 6 weken genieten van mijn bourgondische levensstijl voordat ik dit op 1 januari inruilde voor een spartaans regime.

Kilometers, vele, vele kilometers

Op een zakelijke proeverij of feestelijke gelegenheid na heb ik mezelf drooggelegd. Op zaterdagavond geen intense witte of stevige rode wijn maar een slap kopje thee. Geen tapasplank met romige kazen en gezouten amandelen maar een bakje vol met rauwe walnoten. Geen boterhammen met oude boerenkaas maar crackers en muesli met kwark. Geen uitslapen op zondag maar kilometers maken, vele, vele kilometers. Door storm, wind, hagel en regen maar niets hield mij tegen. Alles voor dat ene doel. Hoe vaak heb ik mijzelf niet afgevraagd, met 1 graad boven nul in het donker op een regenachtige donderdagavond nog kilometers van huis, wat ik in vredesnaam aan het doen ben? Al maanden word ik iedere morgen wakker met spierpijn in mijn gehele lijf. Maar het einde is in zicht………

Over een week moet ik, als alles volgens plan gaat, de finish hebben gehaald. Buiten euforie en spierpijn heb ik mijn beloning al vanaf het moment van inschrijven klaar liggen. Iedereen die mij goed kent weet dat ik een groot liefhebber ben van Italië en mousserende wijnen. De Cuvee Augusto van de familie Dal Cero is voor mij een vloeibaar synoniem voor alles wat lekker is. Iedere bubbel die omhoog komt uit het hart van het glas is een sensatie voor de zintuigen. Alleen al de gedachten aan deze beloning moeten mij de moeilijkste kilometers op de been houden.

Gewoon doen......

Ondanks alle ontberingen kan ik het iedereen aanraden zichzelf uit te dagen en te testen op: zelfdiscipline, uithoudingsvermogen en veerkracht. Maak een bucket list, stel jezelf (on)bereikbare doelen en stijg boven jezelf uit want het maakt je zowel geestelijk als lichamelijk sterker.

Iedereen die deze blog voor zondag 8 april leest, laat me weten dat je mij support en mij de Cuvee Augusto gunt. Want wetende dat ik het lichamelijk alleen moet doen is alle geestelijke steun meer dan welkom.

Arjan Rosendaal

Commercieel Directeur

Gastrovino

Voor meer informatie over Dal Cero Cuvée Augusto, klik HIER