Kim's wijn-spijs combinatie april

Kim's wijn-spijs combinatie april

 01-04-2019 07:02

CRIOS RED BLEND

Deze maand drinken we een mooie en vriendelijke rode wijn uit Argentinië. De Crios Red Blend is precies wat er op het etiket staat…een blend van liefst vijf verschillende druivensoorten. Een spannend mengsel dat een spannend gerecht verdient.

De wijn is robijnrood van kleur. De geur is zacht met tonen van rood fruit en jam. De smaak is toegankelijk lichtzoet, maar met genoeg tannine om hem interessant te houden. In de afdronk proef je peper en specerijen.

De lamskefta en jus zijn een blend van zoete, frisse, pittige en aromatische smaken. Het is een verfijnd maar tegelijk robuust geheel en deze wijn speelt moeiteloos in op al die verschillende smaken.

LAMSKEFTA IN SAFFRAANJUS

Voor 6 personen als borrelhap of 4 personen als hoofdgerecht

Ingrediënten

Kefta

750 g mager lamsgehakt

3 eetl. fijngehakte platte peterselie

2 eetl. fijngehakte verse koriander

100 g geraspte ui

1 rode chilipeper, desgewenst het zaad verwijderd, fijngehakt

de geraspte schil van 1 citroen

zout en versgemalen peper

Saffraanjus

50 g boter

1 middelgrote ui, gepeld en geraspt

1 verse rode chilipeper, fijngehakt

½ eetl. gemberpoeder

flink plukje saffraandraadjes

3 dl bouillon

zout en versgemalen peper

3 eetl. citroensap

gehakte verse koriander voor het serveren

platbrood voor het serveren

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor de kefta in een kom. Vet je handen licht in met olie en kneed het meng-sel ongeveer 5 minuten. Rol het mengsel tot balletjes van ongeveer 3 cm doorsnee.

Verhit de boter in een koekenpan van ongeveer 30 cm doorsnee op matig vuur. Roerbak er de ui en chilipeper 3 tot 5 minuten in.

Voeg het gemberpoeder, de saffraandraadjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur laag. Leg het deksel op de pan en laat alles ongeveer 15 minuten sudderen.

Leg de kefta naast elkaar in de saffraanjus en doe het deksel weer op de pan. Laat de kefta 15 tot 20 minuten heel zachtjes sudderen tot ze gaar zijn, waarbij je ze een paar keer omdraait. Zet zo nodig een vlamverspreider onder de pan.

Roer vlak voor het serveren het citroensap door de saffraanjus. Doe de kefta met de jus in kommen of schaaltjes en garneer met wat koriander. Serveer met platbrood.

TIP: Wil je de kefta als hoofdgerecht serveren? Denk dan aan couscous als bijgerecht. Ik gebruik voor het gemak snelkookcouscous. Volg de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Snijd een rode paprika en een kleine courgette in dobbelsteentjes. Kook ze apart kort bijtgaar in een magnetron op 100%. Giet de groenten zo nodig af en schep ze om met de gare couscous. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie.

Bon ap!

KIM MACLEAN

CRIOS RED BLEND HIER bestellen