Wijnreis Italië Chianti

Wijnreis Italië Chianti

 29-09-2019 12:52

Vandaag is de drukste dag van de reis. We hebben een strak schema gemaakt met een bezoek aan twee wijnhuis en veel kilometers rijden. Wat mag er dan niet gebeuren? Precies.......de stress sloeg dus ook toe toen de buschauffeur ons meldde dat de hij de bus niet aan de praat kreeg. Accu leeg. Er wordt eerst geprobeerd de bus met een startkabel van een Volkswagen Polo aan de praat te krijgen maar toen dat niet lukte zat er niets anders op dan de wegenwacht te bellen.

Een dikke anderhalf uur te laat vertrekken we naar een van de bekendste wijngebieden van Toscane: Chianti. Het wijnhuis waar we naar toe gaan leefde de beroemde Italiaanse politicus en filosoof Machiavelli. Alles ademt 500 jaar geschiedenis maar in het glas proef je moderne Chianti. Ons doel van dit bezoek is om een selectie Chianti te maken en deze wijnen straks in onze winkels te verkopen. We hebben een goed beeld gekregen van de mogelijkheden en bepraten dit tijdens de lunch onder de olijfbomen met elkaar na. We zitten hier onder de rook van Florence te genieten van de heerlijke wijnen in dito gerechten. Bent u volgend jaar in de buurt van Florence? Dan is een bezoek aan dit wijnhuis meer dan de moeite waard. Wij moeten verder want er staat een volgende afspraak op ons te wachten. Met een 2 uur rijden zijn we vlak bij het idyllische dorpje Bolgheri en staan we bij Tenuta Biserno te kijken naar de zee.

Dit nog relatief jonge wijnhuis is een prestige object van Lodovico Antinori. Het wijnhuis wil zich in korte tijd kunnen meten met de groten der aarde als Sassicaia en Ornellaia. Afgelopen juni was ik hier met een aantal vrienden en weet dus al dat we een zeer indrukwekkende proeverij ingeschonken krijgen We mogen als (wijn)specialisten in ons handen knijpen dat we deze wijnen aan onze klanten kunnen aanbieden. Dit zijn Supertuscans met een hoofdletter S. En in de prachtige ambiance maken ze de verwachtingen meer dan waard. De topwijnen zullen de komende jaren alleen maar meer waard gaan worden.

We lopen nog nagenietend, omringt door de prachtige omgeving, terug naar de bus. Het hotel ligt op een 15 minuten rijden. Omdat de buschauffeur aan zijn maximale uren zit hebben we besloten om in het hotel te eten. De eigenaar doet alles om het ons naar de zin te maken onder het genot van een diverse Bolgheri wijnen zit de sfeer er al snel goed in. Als het diner ten einde is wordt buiten de bar door ons in bezit genomen.

Terwijl wij tot in de kleine uurtjes na borrelen wil de eigenaar graag naar bed. Na zes keer André Hazes geïmiteerd te hebben met "De Hoogste Tijd" doet hij om iets na 2 uur definitief het licht uit en wij ook. Het is mooi geweest.

Salute

Arjan Rosendaal

Algemeen Directeur

Gastrovino

Klik HIER voor deel 1: Bologna

Klik HIER voor deel 2: Cortona

Klik HIER voor deel 4: Bolgheri