Studiereis Spanje deel 3: Jongens tegen de meisjes!

Studiereis Spanje deel 3: Jongens tegen de meisjes!

 21-06-2017 12:10

DEEL 3: JONGENS TEGEN DE MEISJES!

Oef, de wekker toont 7:00 uur als hij hard begint te brullen. Even een liggende douche, uitgebreid ontbijt, koffer inpakken en dan net als mijn andere 24 medereizigers op tijd in de bus voor een lange rit naar Ribera del Duero.

Voordat we bij een van de mooiste wijnhuizen van Spanje aankomen spelen we de jongens tegen de meisjes. Een spel in de bus blijkt ieder jaar weer een goede manier om elkaar beter te leren kennen. Met name het fanatisme is geweldig om te zien. De overwinning met de daarbij behorende eeuwige roem ging dit jaar naar de jongens.

Bodegas Dominio de Cair

Aangekomen bij Dominio de Cair blijkt het inderdaad adembenemend mooi. Het prestigieuze gebouw staat nog maar enkele jaren en over alles is nagedacht. De kleuren van de buitenzijde zijn gelijk aan hun omgeving. De ideale omstandigheden waaronder de wijn mag rijpen maakt de kwaliteit ongekend mooi. En bij de gastenverblijven mag je kiezen voor zonsopgang of ondergang terwijl je over de uitgestrekte wijnvelden kijkt. Na een uitgebreide rondleiding krijgen we een mooie presentatie van de wijnen met aansluitend een lunch waar geen einde aan lijkt te komen. De wijnen van Cair zijn vol en stevig maar laten zich lijden door hun zuiverheid. Dit blijkt temeer als ze tijdens de lunch uitgeschonken worden naast een aantal lichte gerechten. Ze passen zich moeiteloos aan zonder te overheersen of te vermoeien.

Het duurt even voordat ik iedereen zover heb om uit dit “paradijs” te vertrekken maar we moeten toch echt naar onze volgende afspraak. Zoals gewoonlijk zijn we al te laat. Op weg naar José Pariente in de Rueda is het opmerkelijk stil in de bus. Iedereen is aan het uitbuiken of aan het slapen. Dit levert in onze groeps app een aantal compromitterende foto’s op. Wees altijd scherp en op je hoede, daar waarschuw ik mijn twee bloedmooie dochters al jaren voor.

Wijnhuis José Pariente

Ignacio Pariente staat ons al met een grote glimlach op te wachten. Hij weet dat als je net van Cair komt rijden, Prieto niets voorstelt. Totdat we 15 meter afdalen en terechtkomen in een van de mooiste gewelven-kelders die ik de afgelopen jaren gezien heb. Hier verblijven de wijnen in perfecte conditie wat blijkt uit de prachtige kwaliteit die we later op de avond te proeven krijgen. De rondleiding is standaard maar de aansluitende proeverij van ongekende klasse. De wijnen zijn van hoog niveau en het verhaal van Ignacio boeiend tot de laatste druppel. Van binnen ben ik trots dat we zo’n mooi en warm wijnhuis aan ons weten te binden. De wijnen worden nationaal en internationaal geroemd en wij zijn uitgenodigd om op hun nieuwe dakterras onder het genot van een hun schitterende wijnen te kijken hoe de zon langzaam onder gaat. Voor heel even staat de tijd stil.

Heel even maar, want wederom rijdt de chauffeur tegen zijn reistijden aan. Enig voordeel van de late ophaaltijd is dat we morgen later vertrekken en we uit kunnen slapen. Dat is goed nieuws voor de Bonte Avond. Ondanks dat er in het dorp niet veel te beleven is vinden we toch nog één adres waar we tot 3:00 uur aan de kant van de weg praten over de zin en de onzin van het leven. Want dat zijn ook onze wijnreizen. Hier ontstaan de mooiste vriendschappen. We sluiten voor een paar uurtjes de ogen want morgen wacht ons nog een laatste, meer dan boeiende dag.

Adios

Arjan Rosendaal

Commercieel Directeur

Gastrovino

Klik HIER voor deel 1: Sexy als je danst!

Klik HIER voor deel 2: Het perfecte plaatje!

Klik HIER voor deel 4: Vrienden voor het leven!