Wijnreis Italië Bolgheri

Wijnreis Italië Bolgheri

 08-10-2019 12:52

We hebben de luxe om uit te slapen vandaag. Het laatste wijnhuis dat we gaan bezoeken ligt op nog geen kwartiertje rijden. We melden ons uiterlijk kwart voor tien bij de bus. Een aantal sportievelingen kiezen ervoor om een aantal baantjes te zwemmen. Zelf besluit ik een heerlijke ochtend wandeling te maken. De temperatuur is heerlijk en de omgeving adembenemend. Een goede 50 minuten later sluit ik aan bij het ontbijt dat in de binnenplaats, onder de bomen is geserveerd. Iedereen heeft ondanks de vermoeidheid een dikke glimlach op het gezicht. De sfeer is goed, de groep is homogeen en een positieve vibe is aanwezig. Hier in Italië zien we in praktijk de toekomstige specialiteitenwinkels die de organisatie wil gaan creëren en daar is iedereen zeer positief over.

We zitten nog maar net in de bus of we zijn al bij Guado al Melo. Deze wijnen verkopen we al jaren. Één keer per jaar plaatsen we een bestelling en dit jaar gaan we de de wijnen ook bij het wijnhuis zelf selecteren. We krijgen de nieuwste jaargangen te proeven en kopen rechtstreeks van de boer voor een hele leuke prijs.

De vader van eigenaar Michele is docent aan de universiteit van Milaan. De passie van wijneducatie vind je door het gehele wijnbedrijf terug. Van bibliotheek tot aan museum, van ecologische wijnbouw tot aan een wijn met 32 verschillende soorten druiven. Ze durven hier out of the box te denken en samen met de unieke wijnbouw omstandigheden levert zeer spannende en smaakvolle wijnen op.

We genieten van een lunch met typische streekgerechten en vertrekken daarna met de bus naar Florence voor de terugreis naar Nederland. Omdat we de befaamde plaats Bolgheri wel kunnen ruiken maar niet gezien hebben, besluiten we een bliksem bezoek te brengen aan het prachtige dorp. Alleen de weg ernaar toe is al wereldberoemd. Hier drink je de de grote wijnen per (proef)glas of fles afhankelijk van de dikte van je portemonnaie. In de bus is het tijd voor de beroemde quiz. Het is uiteindelijk een studiereis dus moet de opgedane kennis getoetst worden. En dat viel niet tegen. We hadden zeer veel goede antwoorden en uiteindelijk gingen twee koppels er met De Eeuwige Roem vandoor.

Met een dikke anderhalf uur vertraging komen we uiteindelijk op Schiphol aan. Iedereen haast zich naar de auto’s voor de, in sommige gevallen lange, reis naar huis. Want reizen is leuk maar morgen gaat de winkel gewoon weer open. Vol enthousiasme vertellen we iedereen over de kennis die we opgedaan hebben want niets is mooier dan je passie over eten en drinken te delen met de liefhebbers die in de winkel komen.

De plannen worden alweer gemaakt voor volgend jaar. Ik blok het in ieder geval in mijn agenda. Wie gaat er met me mee?

Salute

Arjan Rosendaal

Algemeen Directeur

Gastrovino

Klik HIER voor deel 1: Bologna

Klik HIER voor deel 2: Cortona

Klik HIER voor deel 3: Chianti