Studiereis Spanje deel 1: Sexy als je danst!

Studiereis Spanje deel 1: Sexy als je danst!

 20-06-2017 08:30

DEEL 1: SEXY ALS JE DANST!

Net als 2 weken geleden naar Verona wordt het vandaag ook weer een vroege en dus heel lange dag. We worden met 25 Gastrovino-ondernemers om 04:00 uur verwacht op Schiphol. Omdat een reis met zoveel personen de nodige risico’s met zich meebrengt (er gebeurt tenslotte altijd wel wat) hebben we de geadviseerde tijd van het reisbureau aangehouden. Wonderbaarlijk, of door de perfecte opvoeding van onze deelnemers, is iedereen ruim op tijd aanwezig. 45 minuten later vol stress, spanning en ergernis zijn we door allemaal veilig door de hectische security check van Schiphol gekomen.

Vier wijnstreken in Spanje

Gastrovino studiereis 2017 kan beginnen. Al vele jaren wordt er door Gastrovino één keer per jaar een reis georganiseerd naar producenten van wijnen die we graag verkopen. Dit jaar staat Spanje op het programma. We vliegen op Madrid, rijden met de bus naar Zaragoza waarna onze grote kruistocht begint langs wijnboeren in Campo de Borja, Rioja , Ribera del Duero en eindigt in de Rueda. Vier tot de verbeelding sprekende wijngebieden met allemaal een eigen stijl, smaak en kwaliteit.

Acclimatiseren

Het is inmiddels 14:30 uur en 39 graden Celsius als we bij ons hotel in het centrum van Zaragoza aankomen. Een warme deken wordt over ons heen gelegd waardoor we in eerste instantie qua activiteiten niet verder komen dan de basiliek en een terras in de schaduw waar we het bier en de wijn rijkelijk laten vloeien. Het lijkt erop dat met deze temperaturen de alcohol verdampt voordat we ook maar de kans krijgen om het te nuttigen. De groep splitst zich in de bikkels die toch besluiten van “attractie” naar “attractie” te gaan lopen tot de luie terrasplakkers die met deze temperaturen hun inspanning beperken tot het minimale.

Koning van Garnacha

Om 19:00 uur verzamelt iedereen zich in de lobby van het hotel voor een avondwandeling naar het restaurant. De temperatuur was “gelukkig” al gezakt naar 36 graden waardoor de wandeling bij iedere stap veranderde in een survival tocht. Met de tong op de knieën en de zweetdruppels gutsend van het lijf komen we, snakkend naar een dorstlesser, 50 minuten later aan bij het restaurant. Gelukkig worden de wijnen vanavond verzorgd door Bodegas Borsao. In een kaal en leeg theater-restaurant met een ambiance waar de meest succesvolle artiest al jaren geleden voor het laatst heeft opgetreden stonden de tafels voor ons gedekt. Ondanks de inspanning van de keuken en het personeel waren het toch echt de wijnen die de avond maakten. Dit voorprogramma wordt met gejuich ontvangen, dat belooft wat als we morgen op bezoek gaan bij de Koning van de Garnacha, zoals de bijnaam van Bodegas Borsao luidt. Wat een groot plezier om deze wijnen te verkopen en een nog groter plezier om ze te drinken.

Met een stoet aan taxi’s naar het hotel was het voor de meesten wel genoeg geweest voor vandaag. Met een behoefte aan een laatste afzakkertje gingen vier enthousiastelingen op zoek naar die ene kroeg waar de tijd niet lijkt te bestaan. Vanaf dat moment kan ik de avonturen niet meer aan het papier toevertrouwen. Of je moet het niet erg vinden dat we je sexy dance moves openbaar maken…………….???*

Arjan Rosendaal

Commercieel Directeur

Gastrovino

*naam bij de redactie bekend

Klik HIER voor deel 2: Het perfecte plaatje!

Klik HIER voor deel 3: Jongens tegen de meisjes!

Klik HIER voor deel 4: Vrienden voor het leven!