Blog

Gastvrijheid met een hoofdletter G

Zondagmorgen om 9:00 uur is het verzamelen op onze vaste plek, ingang noord hal 8 Locatie Messe Düsseldorf. Het jaarlijkse Weinfest voor professionals staat op het punt van beginnen. De gehele wereld is weer naar Duitsland gekomen om elkaar te ontmoeten, begroeten en leren kennen. Om wijnen te ontdekken, proeven en uit te spuwen. Dit mondiale schouwspel is ieder jaar een feest van herkenning en het is een voorrecht daar deel van uit te mogen maken.

Meer lezen

Geplaatst op 06-04-2017 08:00 door Gisela van Niekerk

Kim's wijn-spijs combinatie april

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

TENUTA MUSONE CANTAMAGGIO met varkensrolletjes met provolone en ansjovis!

De montepulciano druif zorgt voor wijn met een prachtige robijnrode kleur, een subtiele geur en een fruitige, pure smaak met zachte tannines. De Cantamaggio is zo’n lekkere, jonge landwijn die je echt bij een maaltijd moet schenken. Mijn gerecht van de maand is wat ingrediënten betreft al net zo eigenwijs als de wijn. Een prima stel dus.

Meer lezen

Geplaatst op 01-04-2017 08:02 door Arjan Rosendaal

Zilveren Medaille: Latitude Rouge

Vol trots kunnen we jullie melden dat onze Latitude Rouge een prachtige zilveren medaille heeft gewonnen in de categorie VIN DE FRANCE. De bekende wijnhandelsorganisatie Anivin de France rijkt ieder jaar prijzen uit aan de meest interessante vins de pays wijnen. Een jury van 30 wijnexperts uit 12 verschillende landen beloonden afgelopen februari in Parijs alleen de allerlekkerste wijnen met een medaille.

Om dit succes te vieren betaal je tot en met zondag 2 april bij een doos geen € 4,95 maar € 4,45 per fles

Meer lezen

Geplaatst op 30-03-2017 09:01 door Gisela van Niekerk

Bronzen Medaille: Luzy-Macarez Pouilly-Fuissé

Mont des Buis 2015 laat zien wat Pouilly Fuissé kan…

Ondanks de toch wel flinke prijs sleept deze Mont des Buis 2015 mooi een BRONZEN medaille binnen en dat is niet voor niets! Echt mooie wijn voor bij salades, visgerechten en schaaldieren. Ook zeer mooi bij asperges!

Meer lezen

Geplaatst op 23-03-2017 09:01 door Gisela van Niekerk

Bronzen Medaille: Luzy-Macarez Pouilly-Fuissé

Mont des Buis 2015 laat zien wat Pouilly Fuissé kan…

Ondanks de toch wel flinke prijs sleept deze Mont des Buis 2015 mooi een BRONZEN medaille binnen en dat is niet voor niets! Echt mooie wijn voor bij salades, visgerechten en schaaldieren. Ook zeer mooi bij asperges!

Meer lezen

Geplaatst op 23-03-2017 09:01 door Gisela van Niekerk

Martin Wassmer - helemaal het einde!

HET EINDE!

Het gebeurt niet elke dag. Maar opeens is daar die wijn die je bijblijft. Een wijn die je raakt. Die opvallend lekker is. Een wijn die je móet delen. Wijn in de categorie must-drinks, wijn die niemand mag missen, om wat voor reden dan ook. Kortom: wijn die het einde is.

Meer lezen

Geplaatst op 17-03-2017 09:30 door Gisela van Niekerk

De VOC mentaliteit begint in Middelburg

Middelburg is historisch gezien dé wijnstad van Nederland. Vanaf de vroege middeleeuwen wordt er al wijn verhandeld en weten handelaren uit heel Europa deze havenplaats te vinden. Met name Duitse, Franse, zoete en Mediterrane wijnen zijn in die tijd zeer in trek. Loop je door het prachtige centrum dan stralen de oude pakhuizen nog steeds de grandeur van de VOC tijd uit. Juist in één van deze prachtige panden start Ben samen met zijn zoon Steven binnenkort een wijnwinkel met horeca in één. Dit concept past helemaal in de hedendaagse behoefte van de consument aan beleving.

Meer lezen

Geplaatst op 08-03-2017 08:00 door Gisela van Niekerk

Kim's wijn-spijs combinatie maart

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

TERRAPURA CABERNET SAUVIGNON met lamsvlees tajine met pruimedanten, zoete aardappels en citroen!

Deze Chileense Terrapura is een 100% Cabernet Sauvignon. Hij is dieprood van kleur. De geur is zacht en fruitig. Voor in de mond proef je pruimen en donker fruit. In de afdronk proef je behalve het fruit ook wat peper. De tannines zijn zacht. Dit komt door de houtrijping, maar de lichte vanillesmaak is niet overheersend. De zuren zijn goed in balans en dat zorgt voor een lekker frisse wijn. En dat komt goed van pas in combinatie met de genereuze smaken van deze lamstajine. Het natuurlijke zoet van de zoete aardappel, pruimedanten en honing vraagt gewoon om een vrolijke, heldere, frisse wijn. De makers van deze wijn hebben dat volop geleverd. Knap gedaan.

Meer lezen

Geplaatst op 01-03-2017 08:02 door Arjan Rosendaal

Kim's wijn-spijs combinatie februari

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

MALAVIDA met TAPAS!

Voor mij zijn deze tapas de perfecte combinatie met deze ‘ondeugende’ wijn. De uitgesproken smaken van de olijfolie, knoflook en chilipeper in beide tapas versterken de smaken van het fruit en de lichte vanilletonen in de wijn. Het vleugje komijn in de tapa van spinazie met kikkererwten vult de zoete, rijpe tannines van de wijn mooi aan.

Meer lezen

Geplaatst op 01-02-2017 08:02 door Arjan Rosendaal