Blog

Studiereis Spanje deel 3: Jongens tegen de meisjes!

Het duurt even voordat ik iedereen zover heb om uit dit “paradijs” te vertrekken maar we moeten toch echt naar onze volgende afspraak. Zoals gewoonlijk zijn we al te laat. Op weg naar José Pariente in de Rueda is het opmerkelijk stil in de bus. Iedereen is aan het uitbuiken of aan het slapen. Dit levert in onze groeps app een aantal compromitterende foto’s op. Wees altijd scherp en op je hoede, daar waarschuw ik mijn twee bloedmooie dochters al jaren voor.

Meer lezen

Geplaatst op 21-06-2017 12:10 door Arjan Rosendaal

Studiereis Spanje deel 2: Het perfecte plaatje!

Het lukt ons om buiten het programmaboekje een bezoek te brengen aan het beroemde kerkje in Borja. Dit werd een aantal jaar geleden wereldberoemd toen een bejaarde vrijwilligster een fresco van Christus uit begin 20ste eeuw veranderde van kunst naar kitsch. Het goed bedoelde idee om het kunstwerk op te knappen was vele malen beter dan de uitvoering. Toch heeft dit het ingedutte plaatsje geen windeieren gelegd. Met 100.000 bezoekers per jaar en een afbeelding van het fresco op meer producten dan bij K3, Kabouter Plop en Mega Mindy bij elkaar vaart de plaatselijke middenstand er wel bij.

Meer lezen

Geplaatst op 20-06-2017 12:10 door Arjan Rosendaal

Studiereis Spanje deel 1: Sexy als je danst!

Om 19:00 uur verzamelt iedereen zich in de lobby van het hotel voor een avondwandeling naar het restaurant. De temperatuur was “gelukkig” al gezakt naar 36 graden waardoor de wandeling bij iedere stap veranderde in een survival tocht. Met de tong op de knieën en de zweetdruppels gutsend van het lijf komen we, snakkend naar een dorstlesser, na 50 minuten aan bij het restaurant. Gelukkig worden de wijnen vanavond verzorgd door Bodegas Borsao. In een kaal en leeg theater-restaurant met een ambiance waar de meest succesvolle artiest al jaren voor het laatst heeft opgetreden stonden de tafels voor ons gedekt.

Meer lezen

Geplaatst op 20-06-2017 08:30 door Arjan Rosendaal

Podium onder de Dom wint Copa Jerez 2017

Chef Leon Mazairac en sommelier Goos van den Berg van het Utrechtse restaurant Podium onder de Dom hebben gisteren de zevende editie van de Copa Jerez gewonnen. Tijdens deze tweejaarlijkse internationale competitie tonen chefs en sommeliers niet alleen de enorme verscheidendheid van vinos de Jerez aan, maar vooral ook hun uitstekende inzetbaarheid als begeleider van zowel voor-, hoofd- als nagerechten. Naast de hoofdprijs won Leon Mazairac ook nog eens de prijs voor Beste Chef.

Meer lezen

Geplaatst op 15-06-2017 13:24 door Gisela van Niekerk

Aanbevolen in de Volkskrant

In de Volkskrant van 10 juni 2017 een zeer lovend stuk van wijnschrijver Onno Kleyn over onze Martin Wassmer Grauer Burgunder Spätlese. Hij geeft deze heerlijke Duitse buurman een 8,5 voor de prijs/kwaliteit.

Om dit te vieren betaal je tot en met zondag 25 juni geen € 17,45 maar € 14,95 per fles

Meer lezen

Geplaatst op 10-06-2017 09:01 door Gisela van Niekerk

Kim's wijn-spijs combinatie juni

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

TASTET TONNELLE met inktvissalade en ansjovisdressing

Deze inktvissalade past er perfect bij. Het zout van de ansjovis en olijven en het zilt van de zeekraal versterkt het fruit in de wijn. Het zoet van de paprika vormt een heerlijk contrast met het scherpe randje van de wijn. De verschillende texturen spelen ook een rol in deze borrelhap.

Meer lezen

Geplaatst op 01-06-2017 08:02 door Arjan Rosendaal

Een moment van stilte ..............

Laat ons nog even weg dromen in dit beloofde land, genietend van een plank antipasti met heerlijke salami's, proscuitto en pecorino als vooraf begeleid door de befaamde Vermentino-Chardonnay. Als hoofdgerecht komt een steak Fiorentina op tafel en terwijl het water uit mijn mond loopt schenkt de ober hier de Klanis top Shiraz van Dal Cero bij.

Meer lezen

Geplaatst op 31-05-2017 08:00 door Gisela van Niekerk

Vlinders in de buik, we zijn verliefd…….

9:30 uur komt Francesca stralend als altijd op ons aflopen. De komende 2 dagen is zij onze gids en tolk als we in een bliksembezoek samen met de pers alle drie de wijnhuizen van Dal Cero gaan bezoeken. Na een tussenstop voor een espresso en brioche crema als ontbijt arriveren we bij het eerste wijnhuis in Ronca. Hier worden de allerlekkerste Soave’s gemaakt.

Meer lezen

Geplaatst op 24-05-2017 08:00 door Gisela van Niekerk

Back To The Future

Heb je ook wel eens van die momenten dat je met een schitterende DeLorean net als Michael J. Fox door de tijd zou willen reizen? Niet om de toekomst te veranderen maar wel om te zien wat de impact is van beslissingen die je vandaag maakt. Afgelopen week zijn we meerdere momenten bij elkaar gekomen om grote stappen naar een nieuwe toekomst te zetten. De markt is in beweging en wij bewegen net zo hard mee.

Meer lezen

Geplaatst op 15-05-2017 08:00 door Gisela van Niekerk

Kim's wijn-spijs combinatie mei

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

LORENZ VALENTIN RIESLING met aspergequiche en waterkerssalalde

De wijn is lichtgoud van kleur met een zweempje groen. In het bouquet vind je tonen van citrus, appel en mineralen. Hij is fris, knisperend droog en levendig. De mineralen en de zuren van de wijn zijn een tegenwicht voor de volle, romige vulling van de quiche. Precies de bedoeling van een goede wijn-spijscombinatie.

Meer lezen

Geplaatst op 01-05-2017 08:02 door Arjan Rosendaal