Blog

Hubrecht Duijker over Turá Extra Dry

Een nieuwe maand..…en dus een nieuw maandmagazine van Hubrecht Duijker

Met voor het eerst Hoerawijnen, de beste uit de test.

Tot deze vrolijk makende wijnen behoort de Turá Extra Dry Vino Spumante.

Meer lezen

Geplaatst op 07-08-2018 08:54 door Gisela van Niekerk

Kim's wijn-spijs combinatie augustus

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

DOMAINE MARTINOLLES CHARDONNAY MET VITELLO TONNATO

Wat een mooie wijn voor de maand augustus! Deze Chardonnay uit de Pays D’Oc is ideaal voor een luie zomerse dag. En de Vitello Tonnato die ik erbij serveer mag er ook wezen. Ik houd van gerechten die je van tevoren kunt maken, helemaal in de zomer als je niet te lang in een warme keuken wilt staan

Meer lezen

Geplaatst op 01-08-2018 08:02 door Arjan Rosendaal

Wijnreis Duitsland deel 3: Klasse wijnen uit Mergelland!

Je moet het zelf een keer meemaken want het blijft een vreemd fenomeen. Het ene moment rij je nog door de straatjes van Maastricht, het andere moment, na een paar honderd meter klimmen, sta je in een totaal andere wereld. De oude hoeve staat prachtig bovenop de Louwberg met een adembenemend uitzicht op Maastricht. De Apostelhoeve is een van de mooiste wijnhuizen van Nederland en na een 2 uur praten met wijnmaker Matthieu weet je waarom.

Meer lezen

Geplaatst op 12-07-2018 07:30 door Arjan Rosendaal

Wijnreis Duitsland deel 2: Een kijkje in de keuken!

Als we bij de moderne winery aankomen zijn ze bezig om spumante wijnen te bottelen. Dit procedé zie je niet iedere dag en het is uitermate interessant. Thomas Diehl laat ons het verschil proeven van de wijn waarbij er nog enkel sprake is van gisting op de fles met de wijn die helemaal klaar is. Zo proef je vooraf de zuiverheid van de druiven en achteraf de handtekening van de wijnmaker. Dit soort kijkjes in de keuken maken deze reizen zo bijzonder.

Meer lezen

Geplaatst op 11-07-2018 07:30 door Arjan Rosendaal

Wijnreis Duitsland deel 1: Ze kunnen beter wijn maken dan voetballen!

We reizen af naar Baden, het zuidelijkste wijngebied van Duitsland. Baden ligt parallel aan de Franse Elzas en loopt van de Zwitserse grens tot de stad Baden-Baden. Na een voorspoedige 750 kilometer en een kleine 8 uur rijden arriveren we in Bischoffingen. Op advies van één van de mooiste wijnwinkels van Nederland is ons eerste adres Weingut Karl H Johner. De Rivaner die we in Nederland proefden was veelbelovend, samen met de aanbeveling van de winkeleigenaar zijn de verwachtingen hooggespannen.

Meer lezen

Geplaatst op 10-07-2018 07:30 door Arjan Rosendaal

Kim's wijn-spijs combinatie juli

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

MANTINIA MOSCHOFILERO MET GEVULDE SARDINES

De gevulde sardines die ik bij deze wijn maakte, zijn een perfecte keus. De frisse, knisperende wijn is een uitstekende partner voor de uitgesproken smaak van de licht vette sardines, zilte ansjovis en romige ricotta. Pers wat vers citroensap uit over de visjes en geniet van de echo van de citrus in de wijn. Een landelijk gerecht met een karaktervolle wijn. Wat wil je nog meer voor een zwoele zomerse avond?

Meer lezen

Geplaatst op 01-07-2018 08:02 door Arjan Rosendaal

Studiereis Frankrijk deel 4: Hoogtepunt in de Ventoux

Aan alles komt een einde, zo ook aan ons verblijf in Avignon. Vanavond vliegen we terug naar Nederland maar niet voordat we letterlijk en figuurlijke het hoogtepunt van onze reis bereiken. Vandaag hebben we zo’n strak schema dat elke seconde telt. En eigenlijk gaat het bij de eerste meters al fout. We komen in de ochtendspits van Avignon te terecht, tel daarbij een tankbeurt van 700 liter en je komt 45 minuten later dan gepland bij de eerste bestemming aan.

Meer lezen

Geplaatst op 20-06-2018 07:30 door Arjan Rosendaal

Studiereis Frankrijk deel 3: Een indrukwekkend succes.

Gisteren bezochten we nog een vriendelijke wijnboer en een charmante kasteelheer, vandaag bezoeken we een producent die 1/3 van de totale Rhône productie voor zijn rekening neemt. Een grote jongen dus die in ons assortiment verantwoordelijk is voor de Cuvée Gastrovino. Al heel veel decennia een van onze best verkopende wijn en een garantie voor een grote schare trouwe fans. Vandaag gaan we kijken naar het geheim van dit succes.

Meer lezen

Geplaatst op 19-06-2018 07:30 door Arjan Rosendaal

Studiereis Frankrijk deel 2: Rijks- of van Gogh Museum?

Na een veel te korte nacht lig ik nog even wakker te worden en kijk wat om mij heen. Ik verwonder mij over de sfeerloosheid van de kamer in ons IBIS hotel aan de rand van Avignon. Als ik dit geboekt zou hebben voor mijn huwelijksnacht had ik de scheiding direct aan kunnen vragen. Alle noodzakelijk aanwezige spullen in de kamer vervullen de taak waar ze voor gemaakt zijn maar vertikken het een gezellige eenheid te vormen. Het enige waar ik deze vroege maandagmorgen levenslustig van wordt is de gedachten dat we niet in het naastgelegen IBIS Budget hotel zitten. Daar moet je om een depressie te voorkomen niet wakker willen worden.

Meer lezen

Geplaatst op 15-06-2018 10:30 door Arjan Rosendaal

Studiereis Frankrijk deel 1: De politie op bezoek....

Ondanks dat de zondagsrust in Frankrijk bij zeer veel producenten nog gerespecteerd wordt heeft Mathilde van Domaine du Séminaire uit Valréas toch de moeite genomen om ons te ontvangen. Hoewel de meesten van ons toch wel verlangen naar een verwikkend glas witte wijn wordt het geduld op de proef gesteld omdat we eerst een rondleiding krijgen. Mathilde vertelt ons vol trots over hun visie om door middel van biologische wijnbouw de kwaliteit van de wijnen naar een hoger niveau te tillen. Terwijl we wandelend door de wijngaarden les krijgen genieten we van de serene rust en de schitterende omgeving. Omdat het zonnetje op ons bolletje staat te branden beginnen een aantal van ons uitdrogingsverschijnselen te krijgen. Mathilde heeft het begrepen en laat de proeverij snel beginnen.

Meer lezen

Geplaatst op 15-06-2018 08:30 door Arjan Rosendaal