Blog

Aanbevolen in de Volkskrant

In de Volkskrant van 17 februari 2018 een zeer lovend stuk van wijnschrijver Onno Kleyn over onze Simone Capecci Tufilla Passerina. Hij geeft deze heerlijke Italiaanse voorjaarswijn een 8,5 voor de prijs/kwaliteit.

Om dit te vieren betaal je tot en met zondag 4 maart geen € 9,95 maar € 8,95 per fles

Meer lezen

Geplaatst op 17-02-2018 06:01 door Gisela van Niekerk

Wijngekken over Susana Balbo CRIOS

Crios Torrontés 2017 komt uit de kelders van Susana Balbo…

Eerst wat achtergrondinformatie over deze Argentijnse wijndame:

Susana Balbo is een van de toonaangevende en meest innovatieve wijnmakers van Argentinië . In 1981 studeerde Susana af als eerste vrouwelijke oenologe in de Argentijnse wijngeschiedenis. Vervolgens werkte ze gedurende 25 jaar voor diverse grote wijndomeinen als wijnmaakster.

Meer lezen

Geplaatst op 12-02-2018 13:42 door Gisela van Niekerk

Kim's wijn-spijs combinatie februari

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

DOMAINE GUINAND CUVÉE VIEILLES VIGNES MET TWEE BORRELHAPJES

De wijn vraagt om wat eten erbij. Ik koos voor een paar borrelhapjes, omdat ik deze wijn heel geschikt vind als aperitiefwijn. De sterke, aardse smaken van de knoflook, olijfolie en bonen en de peperige smaak van de rucola in de bonenpuree zijn perfect in harmonie met de wijn. De wijn wordt er nog zachter door en het fruit en de kruidige smaak worden versterkt.

Meer lezen

Geplaatst op 01-02-2018 07:02 door Arjan Rosendaal

Op ieders gezondheid!

Het zal door de leeftijd komen, maar zo aan het einde van het jaar ga je nog meer waarderen dat je in goede gezondheid deze blog zit te schrijven. Zo vanzelfsprekend is het allemaal niet geweest afgelopen jaar. Een aantal lieve mensen in de omgeving hebben te horen gekregen dat alle plannen die ze begin dit jaar nog maakten, per direct de prullenbak in konden omdat de harde werkelijkheid een andere ‘toekomst’ bracht.

Weer anderen kampten met grote dan wel kleine psychische en/of lichamelijke ongemakken. Op een kleine waarschuwing in oktober na komen we privé ongeschonden uit de strijd. Dan mag je, nee moet je je zegeningen tellen!

Meer lezen

Geplaatst op 28-12-2017 10:00 door Gisela van Niekerk

Aanbevolen in de Volkskrant

In de Volkskrant van 9 december 2017 een zeer lovend stuk van wijnschrijver Onno Kleyn over onze La Balade Saint-Chinian. Hij geeft deze heerlijke Franse schoonheid een 8+ voor de prijs/kwaliteit.

Om dit te vieren betaal je tot en met zondag 24 december 2017 geen € 8,95 maar € 7,95 per fles

Meer lezen

Geplaatst op 08-12-2017 09:01 door Gisela van Niekerk

Einde discussie......

Na de eerste verdwaalde sneeuwvlok van vorige week heerst bij ons dé koorts. Vanaf nu is het niet de vraag of maar wanneer het gaat vallen. Krijgen we een witte kerst? Waar ik een hekel heb aan sneeuw omdat het de omzet niet bevorderd, zien de kinderen het juist als must voor een geslaagde winter. Het enige witte wat ik echt belangrijk vind met kerst is de wijn.

Meer lezen

Geplaatst op 06-12-2017 09:30 door Arjan Rosendaal

Kim's wijn-spijs combinatie november

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

BORSAO TRES PICOS met ESTOFADO DE BUEY A LA CATALANA

De smaak is robuust en rond. Je proeft pruimen en donker fruit. De tannines zijn voor een wijn van dit alcoholgehalte heel goed opgenomen, tot fluwelig toe. Voor een zo uitgesproken wijn moet je natuurlijk ook een stevig gerecht hebben.

Meer lezen

Geplaatst op 01-11-2017 07:02 door Arjan Rosendaal

Passie en prestige van Verona tot Toscane

Vroeger deden ze alles zuchtend en steunend. Moesten ze wéér de hele vakantie mee buffelen in de wijngaard van hun vader, terwijl hun vriendjes lekker op het strand lagen. Maar dat was toen. Nu doorkruist de derde generatie Dal Cero met een onaflatend enthousiasme door Italië voor de voortzetting en uitbreiding van het familiebedrijf. We scheurden een paar dagen met ze mee (en kwamen twee kilo aan, maar dit terzijde).

Meer lezen

Geplaatst op 23-10-2017 11:45 door Gisela van Niekerk

Kim's wijn-spijs combinatie oktober

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

LA BALADE SAINT-CHINIAN met eendenborst en granaatappelsaus

Deze smakelijke wijn verdient een bijzonder gerecht. De combinatie van eendenborst, granaatappel en couscous is er perfect bij. Het verbindende ingrediënt is granaatappel, zowel de verse zaadjes als de siroop.

Meer lezen

Geplaatst op 01-10-2017 07:02 door Arjan Rosendaal

James Suckling over Dal Cero Klanis Syrah

James Suckling, 58, is one of today’s leading wine critics whose reviews are read and respected by wine lovers, collectors, and wine trade worldwide.

"I rate using the 100-point scale. I’ve used this point system for close to 25 years, and I still believe it’s the simplest way to rate a wine, with its origins from grade school in the United States.

A wine that I rate 90 points or more is outstanding (A). It’s a wine I want to drink a glass of and is an outstanding purchase. If I rate a wine 95 points or more (A+), it is a must buy an d a bottle that I want to drink in its entirety! If I rate a wine less than 88 points, it might still be worth buying but proceed with caution. I certainly wouldn’t recommend spending your money on anything rated lower. Wines rated from barrel, or unfinished wines, are rated with two-point ranges such as 90-91 or 92-93."

Meer lezen

Geplaatst op 07-09-2017 10:53 door Gisela van Niekerk