Blog

Aanbevolen in de Volkskrant

In de Volkskrant van 9 december 2017 een zeer lovend stuk van wijnschrijver Onno Kleyn over onze La Balade Saint-Chinian. Hij geeft deze heerlijke Franse schoonheid een 8+ voor de prijs/kwaliteit.

Om dit te vieren betaal je tot en met zondag 24 december 2017 geen € 8,95 maar € 7,95 per fles

Meer lezen

Geplaatst op 08-12-2017 09:01 door Gisela van Niekerk

Einde discussie......

Na de eerste verdwaalde sneeuwvlok van vorige week heerst bij ons dé koorts. Vanaf nu is het niet de vraag of maar wanneer het gaat vallen. Krijgen we een witte kerst? Waar ik een hekel heb aan sneeuw omdat het de omzet niet bevorderd, zien de kinderen het juist als must voor een geslaagde winter. Het enige witte wat ik echt belangrijk vind met kerst is de wijn.

Meer lezen

Geplaatst op 06-12-2017 09:30 door Arjan Rosendaal

Kim's wijn-spijs combinatie november

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

BORSAO TRES PICOS met ESTOFADO DE BUEY A LA CATALANA

De smaak is robuust en rond. Je proeft pruimen en donker fruit. De tannines zijn voor een wijn van dit alcoholgehalte heel goed opgenomen, tot fluwelig toe. Voor een zo uitgesproken wijn moet je natuurlijk ook een stevig gerecht hebben.

Meer lezen

Geplaatst op 01-11-2017 07:02 door Arjan Rosendaal

Passie en prestige van Verona tot Toscane

Vroeger deden ze alles zuchtend en steunend. Moesten ze wéér de hele vakantie mee buffelen in de wijngaard van hun vader, terwijl hun vriendjes lekker op het strand lagen. Maar dat was toen. Nu doorkruist de derde generatie Dal Cero met een onaflatend enthousiasme door Italië voor de voortzetting en uitbreiding van het familiebedrijf. We scheurden een paar dagen met ze mee (en kwamen twee kilo aan, maar dit terzijde).

Meer lezen

Geplaatst op 23-10-2017 11:45 door Gisela van Niekerk

Kim's wijn-spijs combinatie oktober

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

LA BALADE SAINT-CHINIAN met eendenborst en granaatappelsaus

Deze smakelijke wijn verdient een bijzonder gerecht. De combinatie van eendenborst, granaatappel en couscous is er perfect bij. Het verbindende ingrediënt is granaatappel, zowel de verse zaadjes als de siroop.

Meer lezen

Geplaatst op 01-10-2017 07:02 door Arjan Rosendaal

James Suckling over Dal Cero Klanis Syrah

James Suckling, 58, is one of today’s leading wine critics whose reviews are read and respected by wine lovers, collectors, and wine trade worldwide.

"I rate using the 100-point scale. I’ve used this point system for close to 25 years, and I still believe it’s the simplest way to rate a wine, with its origins from grade school in the United States.

A wine that I rate 90 points or more is outstanding (A). It’s a wine I want to drink a glass of and is an outstanding purchase. If I rate a wine 95 points or more (A+), it is a must buy an d a bottle that I want to drink in its entirety! If I rate a wine less than 88 points, it might still be worth buying but proceed with caution. I certainly wouldn’t recommend spending your money on anything rated lower. Wines rated from barrel, or unfinished wines, are rated with two-point ranges such as 90-91 or 92-93."

Meer lezen

Geplaatst op 07-09-2017 10:53 door Gisela van Niekerk

Kim's wijn-spijs combinatie september

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

TERRAPURA SAUVIGNON BLANC met kaassoufflé

Toen ik deze heerlijke Chileense Terrapura Sauvignon blanc proefde, wilde ik er meteen een recept met kaas bij maken. En niet zomaar iets met kaas, maar wel een echt klassieke kaassoufflé. Een bijzonder gerecht voor bij een bijzondere wijn.

Meer lezen

Geplaatst op 01-09-2017 07:02 door Arjan Rosendaal

One night stand of huwelijksnacht?

Het is nu aan mij om aan een trotse Italiaanse wijnmaker uit te leggen dat een stelletje kaaskoppen de wijn wel lekker vinden maar toch niet helemaal en dat we graag nog wat flesjes willen ontvangen om nog een keer te proeven zonder garantie op succes. Oh ja, we vinden ze eigenlijk wat te duur, of hij daar ook wat aan wilt doen. Ik zie ondertussen de paardenkop al op mijn kussen liggen.

Meer lezen

Geplaatst op 09-08-2017 09:30 door Arjan Rosendaal

Perswijn over Dal Cero Pinot Grigio ****(*)

In Veneto en Venezie barst het werkelijk van de pinot gris, die daar wordt gebruikt om hele sloten Pinot Grigio mee te maken. Een vaak iets zoetige witte wijn, fruitig, die wereldwijd extreem populair is. Maar de druif heet niet voor niets gris of grigio. Hij is van zichzelf lichtroze van kleur. Dus kun je zo van witte wijn omschakelen naar lichtroze rosé-donkere rosé is met pinot grigio lastig te maken.

De familie Dal Cero bezit een mooi domein in Soave, waar ook pinot grigio staat aangeplant, ideaal voor een lekker zachte rosé. De druiven worden eind augustus geoogst, om het alcoholgehalte laag te houden en de frisse zuren te behouden. Slechts twee uur schilcontact is nodig voor de lichte kleur. Met prima resultaat, want deze rosé is krachtig en weelderig. Het jaar rijping heeft hem ook geen kwaad gedaan. Hij heeft ook iets weg van een glas wit, met peer, perzik, aardbeien, en bloemen. Verder is hij sappig, met goed zuren.

Bestel hier Dal Cero Pinot Grigio Ramato

Meer lezen

Geplaatst op 01-08-2017 09:51 door Gisela van Niekerk