Blog

Studiereis Frankrijk deel 4: Hoogtepunt in de Ventoux

Aan alles komt een einde, zo ook aan ons verblijf in Avignon. Vanavond vliegen we terug naar Nederland maar niet voordat we letterlijk en figuurlijke het hoogtepunt van onze reis bereiken. Vandaag hebben we zo’n strak schema dat elke seconde telt. En eigenlijk gaat het bij de eerste meters al fout. We komen in de ochtendspits van Avignon te terecht, tel daarbij een tankbeurt van 700 liter en je komt 45 minuten later dan gepland bij de eerste bestemming aan.

Meer lezen

Geplaatst op 20-06-2018 07:30 door Arjan Rosendaal

Studiereis Frankrijk deel 3: Een indrukwekkend succes.

Gisteren bezochten we nog een vriendelijke wijnboer en een charmante kasteelheer, vandaag bezoeken we een producent die 1/3 van de totale Rhône productie voor zijn rekening neemt. Een grote jongen dus die in ons assortiment verantwoordelijk is voor de Cuvée Gastrovino. Al heel veel decennia een van onze best verkopende wijn en een garantie voor een grote schare trouwe fans. Vandaag gaan we kijken naar het geheim van dit succes.

Meer lezen

Geplaatst op 19-06-2018 07:30 door Arjan Rosendaal

Studiereis Frankrijk deel 2: Rijks- of van Gogh Museum?

Na een veel te korte nacht lig ik nog even wakker te worden en kijk wat om mij heen. Ik verwonder mij over de sfeerloosheid van de kamer in ons IBIS hotel aan de rand van Avignon. Als ik dit geboekt zou hebben voor mijn huwelijksnacht had ik de scheiding direct aan kunnen vragen. Alle noodzakelijk aanwezige spullen in de kamer vervullen de taak waar ze voor gemaakt zijn maar vertikken het een gezellige eenheid te vormen. Het enige waar ik deze vroege maandagmorgen levenslustig van wordt is de gedachten dat we niet in het naastgelegen IBIS Budget hotel zitten. Daar moet je om een depressie te voorkomen niet wakker willen worden.

Meer lezen

Geplaatst op 15-06-2018 10:30 door Arjan Rosendaal

Studiereis Frankrijk deel 1: De politie op bezoek....

Ondanks dat de zondagsrust in Frankrijk bij zeer veel producenten nog gerespecteerd wordt heeft Mathilde van Domaine du Séminaire uit Valréas toch de moeite genomen om ons te ontvangen. Hoewel de meesten van ons toch wel verlangen naar een verwikkend glas witte wijn wordt het geduld op de proef gesteld omdat we eerst een rondleiding krijgen. Mathilde vertelt ons vol trots over hun visie om door middel van biologische wijnbouw de kwaliteit van de wijnen naar een hoger niveau te tillen. Terwijl we wandelend door de wijngaarden les krijgen genieten we van de serene rust en de schitterende omgeving. Omdat het zonnetje op ons bolletje staat te branden beginnen een aantal van ons uitdrogingsverschijnselen te krijgen. Mathilde heeft het begrepen en laat de proeverij snel beginnen.

Meer lezen

Geplaatst op 15-06-2018 08:30 door Arjan Rosendaal

Kim's wijn-spijs combinatie juni

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

CLOUD BREAK CHARDONNAY MET CALIFORNISCHE VISKOEKJES

Californië, “The Golden State”. Beroemd op zijn prachtige landschap, mooie weer, surfers, eten en last but not least, zijn wijn. Deze heerlijke Cloud Break Chardonnay is een sprekend voorbeeld van waarom Californische wijnen al lang in de lift zitten. Deze wijn is lichtgoud van kleur met een zweempje groen. Hij ruikt direct fris en fruitig.

Meer lezen

Geplaatst op 01-06-2018 08:02 door Arjan Rosendaal

Kim's wijn-spijs combinatie MEI

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

MUSCADET SÈVRE & MAINE SUR LIE, CLOS DU FERRÉ MET ZEEBANKETSALADE

De zoete smaak van de garnalen, inktvis en octopus blijft prachtig in balans met het fruit van de wijn. Het citroensap en wat geraspte schil in de dressing versterken de citrussmaak van de Muscadet en dat levert een heerlijk fris gevoel in de mond op. De anijssmaak van de venkel en de aardse smaak van de olijven zijn elk een speels element in het geheel. Niets botst! De chilipeper geeft een wow-effect waar deze Muscadet wel raad mee weet.

Meer lezen

Geplaatst op 01-05-2018 08:02 door Arjan Rosendaal

Perswijn over Château Haut-Grélot Sélection

In de Perswijn jaargang 31 - nr. 3 van mei/ juni 2018 een fantastische waardering voor onze Château Haut-Grélot Sélection

Maar liefst ****(*) voor een uitstekende kwaliteit en een heel betaalbare prijs.

Meer lezen

Geplaatst op 26-04-2018 10:52 door Gisela van Niekerk

Aanbevolen in de Volkskrant

In de Volkskrant van 14 april 2018 een zeer lovend stuk van wijnschrijver Onno Kleyn over onze Crios Torrontés. Hij geeft deze heerlijke Argentijnse kietelwijn een 8,5 voor de prijs/kwaliteit.

Om dit te vieren betaal je tot en met zondag 22 april geen € 9,95 maar € 8,95 per fles

Meer lezen

Geplaatst op 14-04-2018 06:01 door Gisela van Niekerk

Bucket list

Op zaterdagavond geen intense witte of stevige rode wijn maar een slap kopje thee. Geen tapasplank met romige kazen en gezouten amandelen maar een bakje vol met rauwe walnoten. Geen boterhammen met oude boerenkaas maar crackers en muesli met kwark. Geen uitslapen op zondag maar kilometers maken, vele, vele kilometers. Door storm, wind, hagel en regen maar niets hield mij tegen. Alles voor dat ene doel.....

Meer lezen

Geplaatst op 01-04-2018 21:38 door Arjan Rosendaal

Kim's wijn-spijs combinatie april

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

MACISTE APPASSIMENTO MET PENNE EN KRUIDIGE TOMATEN-WORSTSAUS

Bij een robuuste landelijke wijn zoals deze Maciste hoort een landelijk gerecht. De saus van deze pastaschotel versterkt het fruit in de wijn en maakt hem zachter. Het zoetzuur van de tomaten versterkt de finish van de wijn. En de chilipeper accentueert het lichte pepertje in de wijn.

Meer lezen

Geplaatst op 01-04-2018 08:02 door Arjan Rosendaal