Blog

Aanbevolen in de Volkskrant

In de Volkskrant van 14 april 2018 een zeer lovend stuk van wijnschrijver Onno Kleyn over onze Crios Torrontés. Hij geeft deze heerlijke Argentijnse kietelwijn een 8,5 voor de prijs/kwaliteit.

Om dit te vieren betaal je tot en met zondag 22 april geen € 9,95 maar € 8,95 per fles

Meer lezen

Geplaatst op 14-04-2018 06:01 door Gisela van Niekerk

Bucket list

Op zaterdagavond geen intense witte of stevige rode wijn maar een slap kopje thee. Geen tapasplank met romige kazen en gezouten amandelen maar een bakje vol met rauwe walnoten. Geen boterhammen met oude boerenkaas maar crackers en muesli met kwark. Geen uitslapen op zondag maar kilometers maken, vele, vele kilometers. Door storm, wind, hagel en regen maar niets hield mij tegen. Alles voor dat ene doel.....

Meer lezen

Geplaatst op 01-04-2018 21:38 door Arjan Rosendaal

Kim's wijn-spijs combinatie april

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

MACISTE APPASSIMENTO MET PENNE EN KRUIDIGE TOMATEN-WORSTSAUS

Bij een robuuste landelijke wijn zoals deze Maciste hoort een landelijk gerecht. De saus van deze pastaschotel versterkt het fruit in de wijn en maakt hem zachter. Het zoetzuur van de tomaten versterkt de finish van de wijn. En de chilipeper accentueert het lichte pepertje in de wijn.

Meer lezen

Geplaatst op 01-04-2018 08:02 door Arjan Rosendaal

Kim's wijn-spijs combinatie maart

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

SYMPHONY RÉSERVE PÉZENAS MET GEBRADEN KIP EN SURPRISEVULLING

In een symfonie speelt elk instrument zijn eigen rol wat toon en kleur betreft. Hetzelfde geldt voor deze intrigerende wijn van vier soorten druiven. Die leveren een smaken combinatie op met elementen van rood fruit, leer, peper en kruiden. Het gerecht dat ik koos, weerspiegelt dat gelaagde smaakeffect

Meer lezen

Geplaatst op 01-03-2018 07:02 door Arjan Rosendaal

Aanbevolen in de Volkskrant

In de Volkskrant van 17 februari 2018 een zeer lovend stuk van wijnschrijver Onno Kleyn over onze Simone Capecci Tufilla Passerina. Hij geeft deze heerlijke Italiaanse voorjaarswijn een 8,5 voor de prijs/kwaliteit.

Om dit te vieren betaal je tot en met zondag 4 maart geen € 9,95 maar € 8,95 per fles

Meer lezen

Geplaatst op 17-02-2018 06:01 door Gisela van Niekerk

Wijngekken over Susana Balbo CRIOS

Crios Torrontés 2017 komt uit de kelders van Susana Balbo…

Eerst wat achtergrondinformatie over deze Argentijnse wijndame:

Susana Balbo is een van de toonaangevende en meest innovatieve wijnmakers van Argentinië . In 1981 studeerde Susana af als eerste vrouwelijke oenologe in de Argentijnse wijngeschiedenis. Vervolgens werkte ze gedurende 25 jaar voor diverse grote wijndomeinen als wijnmaakster.

Meer lezen

Geplaatst op 12-02-2018 13:42 door Gisela van Niekerk

Kim's wijn-spijs combinatie februari

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

DOMAINE GUINAND CUVÉE VIEILLES VIGNES MET TWEE BORRELHAPJES

De wijn vraagt om wat eten erbij. Ik koos voor een paar borrelhapjes, omdat ik deze wijn heel geschikt vind als aperitiefwijn. De sterke, aardse smaken van de knoflook, olijfolie en bonen en de peperige smaak van de rucola in de bonenpuree zijn perfect in harmonie met de wijn. De wijn wordt er nog zachter door en het fruit en de kruidige smaak worden versterkt.

Meer lezen

Geplaatst op 01-02-2018 07:02 door Arjan Rosendaal

Op ieders gezondheid!

Het zal door de leeftijd komen, maar zo aan het einde van het jaar ga je nog meer waarderen dat je in goede gezondheid deze blog zit te schrijven. Zo vanzelfsprekend is het allemaal niet geweest afgelopen jaar. Een aantal lieve mensen in de omgeving hebben te horen gekregen dat alle plannen die ze begin dit jaar nog maakten, per direct de prullenbak in konden omdat de harde werkelijkheid een andere ‘toekomst’ bracht.

Weer anderen kampten met grote dan wel kleine psychische en/of lichamelijke ongemakken. Op een kleine waarschuwing in oktober na komen we privé ongeschonden uit de strijd. Dan mag je, nee moet je je zegeningen tellen!

Meer lezen

Geplaatst op 28-12-2017 10:00 door Gisela van Niekerk

Aanbevolen in de Volkskrant

In de Volkskrant van 9 december 2017 een zeer lovend stuk van wijnschrijver Onno Kleyn over onze La Balade Saint-Chinian. Hij geeft deze heerlijke Franse schoonheid een 8+ voor de prijs/kwaliteit.

Om dit te vieren betaal je tot en met zondag 24 december 2017 geen € 8,95 maar € 7,95 per fles

Meer lezen

Geplaatst op 08-12-2017 09:01 door Gisela van Niekerk

Einde discussie......

Na de eerste verdwaalde sneeuwvlok van vorige week heerst bij ons dé koorts. Vanaf nu is het niet de vraag of maar wanneer het gaat vallen. Krijgen we een witte kerst? Waar ik een hekel heb aan sneeuw omdat het de omzet niet bevorderd, zien de kinderen het juist als must voor een geslaagde winter. Het enige witte wat ik echt belangrijk vind met kerst is de wijn.

Meer lezen

Geplaatst op 06-12-2017 09:30 door Arjan Rosendaal