Blog

Kim's wijn-spijs combinatie augustus

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

QUINTA DO MONTE D'OIRO ROSÉ MET DORADE MET KRUIDENPASTA

Een lichte kleur betekent meestal dat de rosé zacht en toegankelijk is. Deze Quinta do Monte d’Oiro Lybra is dat zeker, maar heeft daarnaast ook veel smaak en karakter.

Meer lezen

Geplaatst op 24-07-2019 07:02 door Arjan Rosendaal

ROCK AROUND THE CLOCK!

We worden hartelijk ontvangen door Ullrich Lorenz die onmiddellijk glazen en flessen wijn in ons handen duwt. Met zoveel gezelligheid, wijn en lekkere muziek zijn de voetjes heel snel van de vloer en dansen we tot in de kleine uurtjes.

Meer lezen

Geplaatst op 12-07-2019 08:00 door Gisela van Niekerk

Kim's wijn-spijs combinatie juli

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

ZINIO JOVEN TEMPRANILLO MET MOORSE SPIESJES

De Zino Tempranillo uit Rioja is een lekkere, ongedwongen barbecuewijn. Sommige rode wijnen smaken ’s zomers als het mooi warm is beter als je ze licht koelt.

Meer lezen

Geplaatst op 01-07-2019 07:02 door Arjan Rosendaal

Aanbevolen in de Volkskrant

In de Volkskrant van 14 april 2018 een zeer lovend stuk van wijnschrijver Onno Kleyn over onze Château Lachassagne Pinot Noir. Hij geeft deze heerlijke Bourgogne uit de Beaujolais een 8 voor de prijs/kwaliteit.

Om dit te vieren betaal je tot en met zondag 30 juni geen € 13,95 maar € 11,95 per fles

Meer lezen

Geplaatst op 22-06-2019 06:01 door Gisela van Niekerk

Kim's wijn-spijs combinatie juni

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

COMTE DE MORLIÈRES CHARDONNAY THAISE KIP VAN DE BARBECUE

Mijn advies is om een paar vrienden uit te nodigen. Steek de barbecue aan, zorg dat deze Comte de Morlières Chardonnay goed koud is en geniet van de zomer.

Meer lezen

Geplaatst op 01-06-2019 07:02 door Arjan Rosendaal

Kim's wijn-spijs combinatie mei

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

JABOULET VIOGNIER MET COQUILLES OP DOPERWTENPUREE

Elk ingrediënt in dit gerecht, en er zijn maar weinig, heeft invloed op de wijn. Omgekeerd heeft de wijn ook invloed op de ingrediënten.

Meer lezen

Geplaatst op 01-05-2019 07:02 door Arjan Rosendaal

Kim's wijn-spijs combinatie april

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

CRIOS RED BLEND MET LAMSKEFTA IN SAFFRAANJUS

De lamskefta en jus zijn een blend van zoete, frisse, pittige en aromatische smaken. Het is een verfijnd maar tegelijk robuust geheel en deze wijn speelt moeiteloos in op al die verschillende smaken.

Meer lezen

Geplaatst op 01-04-2019 07:02 door Arjan Rosendaal

Kim's wijn-spijs combinatie maart

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

DOMAINE SAUGER CHEVERNY ROUGE MET TONIJNTARTAAR MET KAPPERTJES EN KRUIDEN

Dit recept vraagt om een lichte rode wijn. Een witte wijn zou de rauwe vis een metaalsmaak geven. De combinatie van de vlezige, vette tonijn in zijn lichtrinse dressing met de Cheverny is precies goed. Vette vis tegen frisse wijn, kappertjes en citroen tegen lichte tannines en peper, koude tartaar tegen opwekkende wijn. Ik ben dik tevreden met deze combo.

Meer lezen

Geplaatst op 01-03-2019 07:02 door Arjan Rosendaal

Kim's wijn-spijs combinatie februari

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

CHÂTEAU MARTINOLLES GARRIGUETMET GESTOOFD STAARTSTUK

Dit is geen aperitiefwijn. Hij verdient een stevig gerecht. Een stoofschotel van rundvlees in een tomaten-wijnsaus met groenten en kruiden erbij leek me een logische keus. De zoete smaken van het vlees en de groenten maken de wijn ronder en soepeler. Het fruit in de wijn verzacht de aardse smaken van de knoflook en rozemarijn. Punten voor het geheel? Ik geef het een negen (niets kan perfect zijn!).

Meer lezen

Geplaatst op 01-02-2019 06:02 door Arjan Rosendaal

Veranderingen!

Laten we elkaar respecteren, accepteren en inspireren. Verandering van de wereld begint bij onszelf. Alleen dan wordt de samenleving net even iets mooier. Samen zijn we sterker dan alleen, dat is al jaren ons motto. Hier proosten we vanavond op met een bruisend glas champagne of een mooi glas wijn omdat een goed verhaal nog nooit is begonnen met een glas water.

Meer lezen

Geplaatst op 31-12-2018 14:00 door Gisela van Niekerk