Blog

Kim's wijn-spijs combinatie februari

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

CHÂTEAU MARTINOLLES GARRIGUETMET GESTOOFD STAARTSTUK

Dit is geen aperitiefwijn. Hij verdient een stevig gerecht. Een stoofschotel van rundvlees in een tomaten-wijnsaus met groenten en kruiden erbij leek me een logische keus. De zoete smaken van het vlees en de groenten maken de wijn ronder en soepeler. Het fruit in de wijn verzacht de aardse smaken van de knoflook en rozemarijn. Punten voor het geheel? Ik geef het een negen (niets kan perfect zijn!).

Meer lezen

Geplaatst op 01-02-2019 06:02 door Arjan Rosendaal

Veranderingen!

Laten we elkaar respecteren, accepteren en inspireren. Verandering van de wereld begint bij onszelf. Alleen dan wordt de samenleving net even iets mooier. Samen zijn we sterker dan alleen, dat is al jaren ons motto. Hier proosten we vanavond op met een bruisend glas champagne of een mooi glas wijn omdat een goed verhaal nog nooit is begonnen met een glas water.

Meer lezen

Geplaatst op 31-12-2018 14:00 door Gisela van Niekerk

Kim's wijn-spijs combinatie oktober

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

CASTELLO MONACI MARU MET RISOTTO EN CANTHARELLEN

Voor deze klassieke risotto heb ik cantharellen gebruikt. Ik vind de aardse, peperachtige smaak van deze paddestoelen prachtig passen bij de geur en aardse smaak van de wijn. De romige structuur van de risotto, rijk aan boter en Parmezaanse kaas, maakt de wijn ronder en zachter.

Meer lezen

Geplaatst op 01-10-2018 08:02 door Arjan Rosendaal

Perswijn over Bodegas Tres Pilares Verdejo

In de Perswijn jaargang 31 - nr. 6 van september 2018 een fantastische waardering voor onze Bodegas Tres Pilares Verdejo

Maar liefst **** voor een uitstekende kwaliteit en een heel betaalbare prijs.

Meer lezen

Geplaatst op 13-09-2018 14:52 door Gisela van Niekerk

Perswijn over La Gironda Chiesavecchia

In de Perswijn jaargang 31 - nr. 6 van september 2018 een fantastische waardering voor onze La Gironda Chiesavecchia Monferrato Rosso

Maar liefst 15,5PNT voor de lekkere luxe (de beste wijnen uit de hogere prijsklasse)

Meer lezen

Geplaatst op 13-09-2018 14:52 door Gisela van Niekerk

Kim's wijn-spijs combinatie september

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

CRIOS CABERNET SAUVIGNON MET CHILI CON CARNE

Het gebeurt zelden dat ik suggesties van het etiket overneem voor aanbevolen gerechten. Dit keer wel. Eén reden was dat ik al jaren geleden een heerlijk recept voor chili con carne heb ontwikkeld, een recept dat voor deze wijn bedoeld lijkt.

Meer lezen

Geplaatst op 01-09-2018 08:02 door Arjan Rosendaal

Hubrecht Duijker over Turá Extra Dry

Een nieuwe maand..…en dus een nieuw maandmagazine van Hubrecht Duijker

Met voor het eerst Hoerawijnen, de beste uit de test.

Tot deze vrolijk makende wijnen behoort de Turá Extra Dry Vino Spumante.

Meer lezen

Geplaatst op 07-08-2018 08:54 door Gisela van Niekerk

Kim's wijn-spijs combinatie augustus

KIM MACLEAN: Schrijfster en vertaalster van meerdere kookboeken en jarenlang verbonden geweest aan de culinaire rubriek in NRC Handelsblad.

DOMAINE MARTINOLLES CHARDONNAY MET VITELLO TONNATO

Wat een mooie wijn voor de maand augustus! Deze Chardonnay uit de Pays D’Oc is ideaal voor een luie zomerse dag. En de Vitello Tonnato die ik erbij serveer mag er ook wezen. Ik houd van gerechten die je van tevoren kunt maken, helemaal in de zomer als je niet te lang in een warme keuken wilt staan

Meer lezen

Geplaatst op 01-08-2018 08:02 door Arjan Rosendaal

Wijnreis Duitsland deel 3: Klasse wijnen uit Mergelland!

Je moet het zelf een keer meemaken want het blijft een vreemd fenomeen. Het ene moment rij je nog door de straatjes van Maastricht, het andere moment, na een paar honderd meter klimmen, sta je in een totaal andere wereld. De oude hoeve staat prachtig bovenop de Louwberg met een adembenemend uitzicht op Maastricht. De Apostelhoeve is een van de mooiste wijnhuizen van Nederland en na een 2 uur praten met wijnmaker Matthieu weet je waarom.

Meer lezen

Geplaatst op 12-07-2018 07:30 door Arjan Rosendaal

Wijnreis Duitsland deel 2: Een kijkje in de keuken!

Als we bij de moderne winery aankomen zijn ze bezig om spumante wijnen te bottelen. Dit procedé zie je niet iedere dag en het is uitermate interessant. Thomas Diehl laat ons het verschil proeven van de wijn waarbij er nog enkel sprake is van gisting op de fles met de wijn die helemaal klaar is. Zo proef je vooraf de zuiverheid van de druiven en achteraf de handtekening van de wijnmaker. Dit soort kijkjes in de keuken maken deze reizen zo bijzonder.

Meer lezen

Geplaatst op 11-07-2018 07:30 door Arjan Rosendaal