Aanbieding

Availability: In stock

Aanbieding: Excl. Tax: 9,05 Incl. BTW: 10,95

Van: Excl. Tax: 10,70 Incl. BTW: 12,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Deze droge wijn geurt uitbundig naar rijpe appel, peer en mango en wat spannende zilte tonen. Met een laag alcohol percentage en een lichte tinteling levert de wijn een frisse en verkwikkende afdronk.

Het domein van Xabier Urruzola ligt in de Alkiza vallei, in het achterland van San Sebastián, en kreeg in 1989 als eerste een officiële DO voor Chacolí, onder de naam Getariako Txakolina. De wijngaarden liggen voornamelijk op het zuidoosten, beschermd tegen regen en de koele winden van de Atlantische Oceaan.
Txakoli ligt in Spaans Baskenland, net ten zuiden van de Pyreneeën en dicht bij de noordelijke stad Bilbao en de Franse grens. Het landschap is er zacht glooiend en groen, het hele jaar door, wat te danken is aan het verkoelende zeeklimaat en de hoeveelheid neerslag. De wijngaarden van Txacoli liggen vaak naar het noorden gericht, in de richting van de Golf van Biskaje. Vaak gaat het om kleine percelen, her en der in het landschap verspreid en beplant met druivensoorten die nergens anders voorkomen. De productie is beperkt en vooral bestemd voor lokale consumptie. Txacoli is dan ook een zeldzame wijn, die weinig geëxporteerd wordt. Net daarom is deze typische wijn meer dan de moeite van het ontdekken waard.

Bijkomende informatie

Jaargang 2018
Alcohol 13%
Land Spanje
Regio Getariako
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Gros Manseng, Hondarrabi zuri

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Bidaia Txakolina.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken