Availability: In stock

Excl. Tax: 28,88 Incl. BTW: 34,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Bier van hoge gisting en kenmerkt zich door aroma’s van rozijnen en gedroogd zoet fruit. De geuren zijn terug te leiden naar de Madeira wijnen; het is een balans van fris, zuur, zacht en zoet tezamen met complexe aroma’s die ontstaan door de rijping.

Het verhaal van Baladin begint in het dorpje Piozzo ten zuiden van Turijn in de Langhe. Teo Musso is opgegroeid in Piozzo, in een wijnfamilie. Het is dit dorpje waar eigenaar Teo Musso in de jaren tachtig begint met het ontwikkelen van bier vanuit zijn ouderlijk huis. Op 78 hectare grond produceert hij zijn eigen ingrediënten waarbij hij voor energie vertrouwt op de zon. Vele bezoeken aan Vlaanderen en jarenlange ontwikkeling van het brouwen van de bieren van Baladin zorgen voor de hoogwaardige producten die op dit moment door hem op de markt worden gebracht.

De bieren van Baladin zijn uniek omdat deze niet worden gefilterd, niet worden gepasteuriseerd en hergisten op de fles. Dit is de reden dat het bier langzaam evolueert waardoor er een natuurlijke variatie in smaak ontstaat. Om de kwaliteit van de bieren te waarborgen, is een relatief lang proces nodig. Bij de meeste bieren kost het drie maanden om de bieren te maken: één maand voorbereiding, één maand hergisting en één maand stabilisatie. Teo ziet bier als een ambachtsproduct dat bij voorkeur gecombineerd wordt met eten.
Xyauyú is speciaal vatgelagerd bier dat enkele jaren is gelagerd op whiskey- rum- en wijnvaten. De bieren bevatten geen koolzuur en schuimkraag.

Bijkomende informatie

Jaargang 2019
Alcohol 14%
Land Italië
Regio Piemonte
Sluiting kroonkurk
Inhoud 500ml
Druif -
Bewaarpotentie zie tht
Wijn & Spijs Past goed bij gerechten met chocolade en bij blauwader- en harde kazen.

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Baladin Xyauyú Oro.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken