Antinori Conte della Vipera

Availability: In stock

Excl. Tax: 23,10 Incl. BTW: 27,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Met de sauvignon blanc in de hoofdrol levert deze wijn verfijnde aroma’s van grapefruit, peer en kruisbessen. De smaak is zeer rijk en geraffineerd met tonen van wit fruit en gemaaid gras. De toevoeging van een klein percentage semillon brengt balans in frisheid en complexiteit en draagt bij aan de lengte in de afdronk.

De familie Antinori maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor de tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich hiermee persoonlijk bezig. Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw zwaait markies Piero Antinori de scepter over de onderneming, bijgestaan door zijn drie dochters: Albiera, Allegra en Alessia.

Kwaliteit, traditie, passie en instinct zijn de ingrediënten die Antinori maken tot de beste Italiaanse producent van topwijnen. In 2007 kreeg Piero Antinori voor de vierde maal de Lifetime Achievement Award, een onderscheiding die wordt toegekend aan die persoon die het meest gedaan heeft ter bevordering van de kwaliteit van wijnen wereldwijd. Deze trofee kan de markies in zijn prijzenkast zetten naast de talloze andere prijzen en oorkondes die Antinori heeft verdiend met zijn wijnen en vooruitstrevend beleid.

Conte della Vipera wordt geproduceerd op Castello di Scala. Dit domein is gevestigd nabij de stad Orvieto in het gebied Umbrië.

Bijkomende informatie

Jaargang 2014
Alcohol 11,5%
Land Italië
Regio Umbria
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Sauvignon Blanc, Semillon
Bewaarpotentie Tot 6 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs zeefruit, visgerechten, wit gevogelte

Witte topwijn uit Umbrië van topproducent Marchese Antinori

Gert, van Vinoci in Heerhugowaard

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Antinori Conte della Vipera.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken