Antinori Bramito Chardonnay Umbria

Availability: In stock

Excl. Tax: 15,66 Incl. BTW: 18,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Heldere strogele kleur, de geur vertoont een rijk boeket van rijp wit en geel fruit (appel, perzik en ananas), mooie vanilletonen en toast. Een soepele en frisse smaak met een lichte mineraliteit (steenachtig fruit) met een kruidige toets. Het resultaat is een complexe wijn met een schitterende structuur in de afdronk.

De familie Antinori maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor de tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich hiermee persoonlijk bezig. Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw zwaait markies Piero Antinori de scepter over de onderneming, bijgestaan door zijn drie dochters: Albiera, Allegra en Alessia.

Kwaliteit, traditie, passie en instinct zijn de ingrediënten die Antinori maken tot de beste Italiaanse producent van topwijnen. In 2007 kreeg Piero Antinori voor de vierde maal de Lifetime Achievement Award, een onderscheiding die wordt toegekend aan die persoon die het meest gedaan heeft ter bevordering van de kwaliteit van wijnen wereldwijd. Deze trofee kan de markies in zijn prijzenkast zetten naast de talloze andere prijzen en oorkondes die Antinori heeft verdiend met zijn wijnen en vooruitstrevend beleid.

De naam Bramito betekent ‘de brul van het hert in de bronstijd’. Cervo is het Italiaanse woord voor hert. Cervara was de koosnaam van één van de Monaldeschi familileden welke rond 1300 de scepter zwaaide over Castello della Sala.

Bijkomende informatie

Jaargang 2016
Alcohol 13%
Land Italië
Regio Umbria
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Chardonnay
Bewaarpotentie Tot 4 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs salades, visgerechten, risotto met vis, verse kazen

Ook in Italië kan men met chardonnay een prachtige wijn maken. Zeer zuiver en krachtig van smaak, heerlijk bij klein gevederd wild als bijv. patrijs.

Peter, van La France in Baarn

Perswijn over Bramito Chardonnay 14,5 pnt

Flinke toasting, hazelnoten, rijp en machtig, mollig en dik, aangenaam, smaakvol.

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Antinori Bramito Chardonnay Umbria.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken